Jumaat, 10 Jun 2011

Mee Udang Kuala Sepetang

10062011

Alhamdulillah, akhirnya kami sekeluarga dapat juga menikmati Mee Udang Kuala Sepetang (MUKS). Orang kata kalau ke Taiping dan tidak merasai MUKS maka tidak sah. yer ker.  Maka dengan itu kami gagahi juga ke KS sejauh 15km drpd bandar Taiping untuk mecuba MUKS. Hampir setengah jam memandu, akhirnya kami sampaike destinasi. Dan ...................boleh tahaan! udang dia memang fresh terasa kelautannya hehehhe. Oklah, az hanya bagi ****
Mee Udang Special
nampak buih dia bukan
very da fresh
Mee Udang Biasa
tu dia ramai juga  pelanggan yang  menikmati Mee Udang KS

13 ulasan:

luahfikiran berkata...

SALAM,
PERNAH JUGA SEKALI SAMPAI KAT SANA (TAHUN SUDAH). SEDAP. UDANG LAUT BUKAN UDANG PELIHARA.

ainhany berkata...

salam AZ,

salam KS..amboi dah sampai sana noo..cuti2 ni..bestnya makan..
Nnti nak rasa dan mcuba jugaklaa. AZ kasi berapa star???

Rozali berkata...

Assalamualaikum Tn Hj AZ

mengapa tak bukuskan utk saya
he he

Wassalam

Ayah Zain berkata...

salam dato

memang terasa kesegaran udang itu. kita dah biasa makan udang tak fresh so so sweet

Ayah Zain berkata...

salain ainhany

aah dah sampai ke sana minggu lepas. kalau ada masa pergilah, memnag boleh tahan. az kasi 4 bintang sahaja

Ayah Zain berkata...

salam atok,

alahai, tarak muleh mungkus, basi ma. hahahahha

CM berkata...

salam..

suami cm taknak pi kuala sepetang dia bawak pi makan di changkat jering,,tengokk gambauu cm punya lg ummmmphhh kot,,,

Mohd Arshad Ali berkata...

salam..semua cerita makan ni...sedap2 belaka..

Ayah Zain berkata...

salam CM,

anak murid az kata muks tu sedap giler. kalau g cangkat jering lagi dekat sebenornya. az guna kamera hfon, memang tak mengancam CM

Ayah Zain berkata...

salam hj arshad,

hehehe, apa nak buat, kebesaran kita makan. ....kenyang perut suka hati

Che Mid berkata...

salam, pernah dengar tentang tempat tu tapi tak pernah sampai lagi.. tapi di tempat che mid pun dah ada mee udang sedap.. tak pergi jauh-jauh kecuali kalau kebetulan ke kawasan tu. Ralat jugakan kalau beria-ia nak makan tapi rasanya tak berapa 'ngam'..

Ayah Zain berkata...

betul tu che mid. tqpi dah sampai,order dan makan aje le.

Tanpa Nama berkata...

Saya pun pernah makan mee udang di Kuala sepetang. Memang sedap. Mee udang sungai dua Penang pun tak berapa sedap. Rindu nak ke sana lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...