Isnin, 24 Ogos 2009

Hidup mesti ceria

Salam,

Seperti biasa setiap hari Isnin, kami mengadakan tazkirah. Saya memetik sedikit motivasi Dr. Fadilah Kamsah mengajak  berdoa apabila  memulakan kerja. bekerja dengan redha, bersyukur dengan kerja yang kita ada berbanding dengan ribuan lagi mereka yang tidak mempunyai pekerjaan. Menghargai kawan-kawan sepejabat, jangan menyakiti mereka, mendendami mereka malah jangan bekerja mengiku mood tetapi  kita yang menguasai mood agar kita sentiasa ceria di tempat kerja.

15 ulasan:

cathrin berkata...

Good place to visist ..but in which region it is ..could you give information about that so i could visit it..

cathrin disusa
Cash Online Get Easy cash at your door step

zain berkata...

Hi Cathrin,

Thanks visit my blog. That place in Turkey - I was at Istambul last May 2009. Whera are U?

Hanis berkata...

salam pak zain...

semoga kita sama2 mendapat rezeki yang halal...hanis slalu beringat...walau pon kita hanya miliki rm10, kalau duit itu dr sumber yang halal...kita pasti takkan merasa sempit....

senyum senyum selalu...

zain berkata...

salam hanis,

Betul tu, kita kena dapatkan rezeki yang halal. hanis, pak Zain bangga la, ada minah salleh tu visit my house. Mana dia dapat alamat yer. P tengok add dia, x ada pulak

Hanis berkata...

haah laaa pak zain...hanis pon terkejut...dr pg td dia dok melawat umah pak zain nie...ingatkan kenalan2 pak zain...rupanya bukan...warhhhh baru sehari berblog dah ade minah salleh dok follow uuuuu....cayalah pak zain....hahahhah...
pak zain, jaga2 kot2 staf pak zain ;-)

rezeki berkata...

Salam CZ ,
alhamdulillah.ke arah budaya yang baik spt yg dituntut dlm islam. baru hidup lebih ceria.

p/s : Hanis, Mrs Zain jadi cathrin tak...
he he he

zain berkata...

Salam hanis,

itu lah pasal. PZ tak reti sangat English ni heheheh. cuba u tengok kat n3 lama, ada kah patur dia kata adakah prinsip dan peraturan di ikuti, ermm

zain berkata...

Salam CR,
Terima kasih datang umah. Ye la, tp belum berapa reti nak touch up hehehhe. Minta tunjuk ajar

rezeki berkata...

Salam CZ,
boleh bukak youtube search " how to make a blog" atau seangkatan dgnnya. boleh tengok demo.

zain berkata...

Salam CR

yer ke. thanks 4 info

zain berkata...

Salam CR:

tak bak boleh buka utube kat office. kena blog. nantilah bila balik rumah

cikgu mas berkata...

Aduhai tazkirah bermakna...haah tu dia baru 2 post dah ada minah salleh dtg melawat,terus menulis en zain.i will give u the full support,keep on blogging...go on,tulis segalanya dengan penuh kejujuran...share dgn kami..keceriaanmu..

zain berkata...

salam Cikgu.
Insya Allah. terima kaih atas sokongan cuma bila nak menulis tu, tak berapa lancar lagi ide nya. hehehh. tengah merangkak-rangkak. Ini pun atas dorongan u all. Seronok yer bila ada respons.

Noor berkata...

cz & the geng..

pergh.. aura org johor kuat sungguh.. sampaikan minah saleh pun carik.. jaga2 cz.. sat lagi mrs zain ngamok.. he he.. tak dapat lak kita org group GPK mengikuti lintas langsung hidangan terbaru mrs zain..

kerja harus ikhlas.. walaupun harus menempuh berbagai dugaan.. Semoga Yang Esa merahmati pekerjaan kita semua.. Aminnnnn

zain berkata...

Salam Noor,

CZ pun musykil, mana la minah salleh ni dapat blog adr cz. Wait n C, apa dia nak buat.

mrs zain ok. orangnya cool. dia kata asalkan dapat banglo besar sebiji (siap ngan pembantu rumah 2- 3 orang), kereta merz mata belalang sebuah. dia kata no problem. bisa di atur, beres ---> ada berani?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...