Selasa, 28 September 2010

Kunjungan anakanda tersayang

280910

Alhamdulillah, pada Jumaat yang lepas (17 Sep) rumah az  dikunjungi oleh  seorang pemuda yang mulia, penuh sopansantun dan baik tingkahlakunya. Semoga kedatangannya menambahkan lagi keberkatan rumahku ini. Benarlah kedatangan tamu akan membawa kebajikan yang tidak terhingga justeru kita dituntut melayan tetamu sebaik mungkin selama 3 hari.

ini dia wajah pemuda yang mengunjugi rumah az temph hari. Siap baju melayu lengkap bersamping tu

mrszain menjamu mee goreng sahaja
harap dipersudikan jua

Seterusnya kami membawa pemuda ini ke restoran untuk makan malam . Biasanya aku akan membawa tetamu ke tempat makan yang  menjadi feveret aku apabila menjamu tetamu teristimewanya daripada PDKM. Tiada tempat makan yang lebih baik di Pontian ini selain daripada Restoren Mandela kira 45 minit berkereta daripada rumahku.
special menu : siakap masak stim, sotong goreng tepung, kangkung goreng belacang

mana cukup, maka ditambah dengan tomyam udang, telor dadar, udang goreng tepung


tu dia udang goreng tepung, very der crunch

                                                                          Bismillah

makan, jangan tak makan
senyuman meleret menikmati hidangan yang lazat hingga menjilat jari


apa pulak ni? mari kita lihat siapa yang kena

Buah tangan yang dibawanya : bola-bola cokelat
Terima kasih MI kerana sudi mengunjungi az sekeluarga.
Jangan serik yer, lain kali datang lagi


18 ulasan:

luahfikiran berkata...

SALAM AZ,
SAPE TETAMU ISTEMEWA NI ? MESTI ADA APA2 KOT? APAPUN TETAMU, SEPERTIMANA KATA AZ, MESTI DILAYAN BAIK. BAGI LF, TETAMU TU REZEKI

afeezz berkata...

salam AZ : wow... dah lama tak pi mandela. tp setiap kali AZ pi mandela, pergh.. penuh satu meja..

Ayah Zain berkata...

Salam ayahanda LF

Tetamu ini adalah member PDKM. Semua member PDKM adalah istimewa. PDKM adalah blog Pengalaman di Kota Makkah

Ayah Zain berkata...

salam afeez,

memnaglah penuh satu meja, baru meriah. Pijal kata nak datang dengan GKB tapi tak tahu bila hehehhe

sonata anak kancil berkata...

....masih ingat bersua dengan beliau di Muadz Mosque...teratur & baik tutur katanya

Ayah Zain berkata...

Salam Sonata

Memnag MI seprang yang baik tingkahlakunya. Dia sedang mencari teman hidup tu, ada calon-calon yang sesuai utk nya?

rezeki berkata...

salam az

kunjungan wakil rakyat ulu tiram hehe

alhamdulillah

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

Alhamdulillah...kunjungan tetamu membawa rezeki, maka layanlah tetamu dengan sebaiknya..seronokkan az menerima kunjungan kawan2...especially geng PDKM memang best, terima kasih pada CL yang menyatukan kita semua.

Kakzakie berkata...

Salam AZ,

Memang sedap makan di Restoran Mandela tu. Murah lagi. Kalau makan di tempat lain mahu berganda harganya.

Tapi kena hati-hati parking kereta sebab tempat terhad. Tanah lembut pulak tu kan.... Bila nak pergi lagi e-mail kakak tau. Mana tahu akak ada di rumah org tua kakak... Boleh rasa AZ belaja he...he...

SiNoMoSa berkata...

Salam AZ,

Itu MI ke? Awat lain plak ropenya dari Masjid Maudz ri tue hehe..

Uish mana aci nie ahaks, nak gak jd tetamu istimewa AZ..sat2 nak pi set dgn tuan Presiden GKB hehe..

Disbbkan Afeezz dah pernah pi sana, kali nie kami pi sana dgn meninggalkan dia la hahaha..

Guru Hujung Dunia berkata...

Papa Z memang suka melayan tetamu & juga murah hati, moga ditambah rezeki yang berlipat-kali ganda.

Kat maktab ni ramai calon..cikgu,ustazah..comel2 & baik2..bukan utk tambahan tapi utk yg blom berpunya

Ayah Zain berkata...

salam SAK

MI bukan saja baik tetapi taat kepada perentah Allah.

Ayah Zain berkata...

salam rezeki

hhehe, itu la dia ADUN Tiram

Ayah Zain berkata...

salam kS

betul tu, melalyu PDKM az berkenalan dengan KS dan HZ. Tak sangga pulak HZ tu se kampung dengan AZ. Dah tulak dua2 minat dengan MZ heheh

Ayah Zain berkata...

salam kakzakie,

boleh no problem. bagi la contack number kalau idak macam mana nak deal.

Ayah Zain berkata...

salam Syima,

itulah dia MI. Tengok songkok dia tuh.

hehhe contacklah Presiden GKB tu. Jangn lambat2 nanti terlepas

Ayah Zain berkata...

salam GHD

alhamdulillah. No problem

yer ke ramai calon kat situ.

Penunggu Hujung Dunia (PhD) berkata...

Ramai..just pilih nak yg camner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...