Isnin, 23 Ogos 2010

Ceriakan Hari-hariMU - Setahun berlalu

230810


Pejam celik, pejam celik
Daripada sepekan menjadi sepurnama
Daripada sepurmama menjadi semusim

Alhamdulilah
Syukur ke Hadarat Ilahi
Akhirnya CHHM Sudah semusim berlalu
Hari ini Genaplah CHHM setahun
Selamat harilahir yang pertama CHHM
Salam Ceria

Blog yang pada mulanya aku tidak tahu untuk menguruskannya
akhirnya sudah setahun berlalu
dengan 453 n3
Mak Datok banyak juga n3 yang berjaya aku hasilkan
kadangkala akau berasa sungguh seronok
kadangkala aku terasa banyak masa yang perlu aku luangkan
sehingga aku hendak memberhentikannya sahaja
ku kuatkan juga azam untuk menyampaikann setahun
dan selepas ini aku tidak menjamin adakah n3 aku ke udara lagi
hanya masa yang menentukannya

Daripada PDKM
aku mendapat ilham untuk mencipta blog
namun Senyuman ...... Harapan  pemangkinnya
diserikan oleh   hidup ini sementara
maka lahirlah Ceriakan Hari-harimu

Daripada CHHM aku mendapat ramai kenalan
106 folower menguatkan aku untuk menulis
tulisan aku ini ada yang datang dari aku sendiri dan ada aku kutip daripada bahan-bahan emel.

Aku mengenali insan-insan seperti CL,CM,CR,CP, Hanis, Datin Nija, Kak Nab, Mamaju, Umi Humaira, Afeez, Sinomosa, Atikah, Ayahanda, Rosli, Rozali yang setia datang meninggalkan jejak,  Nadz dan sebagainya yang tidak mungkin aku dapat menuliskan semuanya. Juga kepada mereka yang tidak mempunyai blog (bila lagi nak buat Blog hehhe ) seperti Noor, Kak Shidah, ka Su,  dan lain-lain terima kasih kepada semua.

Untuk CL
Selamat kembali Bertugas di Makkah
di al-Jewar Royal Orhid
sayu hati tidak dapat menghantar lambaian di KLIA tenpoh hari.


Akhir kata aku titipkan semula mereka yang mula-mula meninggalkan jejak di n3ku yang pertama pada 23 Ogos 2009.


Hanis berkata...



Salam Pak Zain...

Chooopppp....no.1 pengikutttt.....hahahahha... hanis ingatkan dah jd tukang komen ke-2...rupa2 tidakkk...masih yg pertama...
pak zain...selamat berpuasa & hanis mohon maaf kot terkasar bahasa dok gurau2 ngan pak zain....
selamat berblog juga hanis ucapkan....semoga impian pak zain untuk mempunyai kawan beribu itu tercapai...insyaallah...sape tahu satu hari nanti pak zain top cam Prof kamil tu kan..aminnn...nie doa hanis tau.. ;-) 2009 Ogos 23 12:35


zain berkata...


Salam HAnis,


Terima kasih menjadi pengikutpak zain yang pertama. Bak kata CL, Hanis ni Ratu Trek. Pak Zain tengah pening macam mana nak masuk kan gambar, tak menjadi lagi ni.
Pak Zain juga ucapan selamat berpuasa pada Hanis. Issh jangan nak banding kan Prof MKI, dia tu genius, budak pandai. Pak Zain tabik spring ngan MKI tu, drpd tak tahu mengaji sekarang dah hebat. Benih yang baik jatuh ke laut menjadi pulau. 2009 Ogos 23 12:44


Hanis berkata...
pak zain...pak zain ade YM dak? kalau ade nanti kita YM.. 2009 Ogos 23 12:51


zain berkata...
ada dzairoy@yahoo.com 2009 Ogos 23 13:21


manzlie berkata...
salam En Zain...
alhamdulilah...akhirnyer abg zain ku ini akan mula bercerita tentang Pengalaman Manis kehidupan dirinyer...tak sbar nak abca nih bang...insyalah nanti allah kan permudah kan apa yang abg nak buat nih..
syukran. waslam 2009 Ogos 23 16:07

dzairoy berkata...


Salam Manzlie,


Terharunya bila insan pujaan ramai PDKM melawat rumah CZ yang tak seberapa ni. InsyaAllah akan ku ceritakan sedikit sebanyak pengalaman yang ada. Cuma tak berapa tahu teknik mencantikan rumah ini. Nak Harap kat Hanis, siang-siang dah minta upah. hehehhe. Sebenarnya bila masuk blog Hanis, tergerak pulak nak buat blog ni. 2009 Ogos 23 18:09


cikgu mas berkata...


salam en zain..

tahniah-tahniah CM sangat gembira,moga kita dapat mengenali en zain yg ceria dengan lebih rapat disini..im ur second follower..boleh lagi kt 123 tu..menulis dengan jujur pasti blog ni bercahaya..tahniah sekali lagi...happy blogging,CM datang hari2 yer... 2009 Ogos 23 18:11


zain berkata...


Salam Cikgu
Terima kasih atas sokongan. Segala tunjuk ajar cikgu amat saya hargai. Silakan datang, pintu rumah ini sentasa terbuka untuk Cikgu Mas 2009 Ogos 23 22:39


Hanis berkata...

salam ramadhan ke-3 pak zain,
Alhamdulillah...berjaya juga iklan hanis tu naaa...emmm lain kali hanis tolong wat iklan lg naaa...pas nie mama as, pak megat & en imran mesti mai ceria-ceriakan hari mu di sini....


pak zain...hanis mcm tak caya aje pak zain habaq pak zain tergerak nak wat blog bila mai umah hanis...huhuhu...tercapai sudah 1 lg harapan hanis...hanis nie bukan nye reti menulis pak zain..punca hanis ade blog sbb nak buh komen tak reti nak wat camne kalau takda blog...huhuhuuh...so..pastu terus laaa berblog...
takpa pak zain..nanti hanis ajar camne nak tukar layout...hanis nie pon bukan nye reti sgt pak zain..nanti kita cuba sama2 naa... 2009 Ogos 24 08:37


Noor berkata...
As Salam..
tahniah CZ.. dah ada blog sendiri.. bleh cerita banyak2 pasai masakan mrs zain & anak2 esp yang manja pait tu.. dan orang2 seperti saya akan terus menjadi pembaca setia.. he he.. nak buat blog sendiri tak menyempat.. nyibuk2 kat blog org lain je lah..

cm & hanis.. bertambah lagilah bahan bacaan kak noor selepas nie.. oppsss.. en rezeki pun dah ada blog sendiri.. jom pakat ramai2 meriahkan blog dia.. 2009 Ogos 24 09:58


zain berkata...


salam Noor,


Terima kasih atas sokongan. Memnag masalah nak menyiapkannya. Tengoklah hari ini, masih tak sempat nak buat n3 baru 2009 Ogos 24 12:15


cathrin berkata...


Nice holi place it is but are the priciples and rules they follows...




27 ulasan:

nadz berkata...

Assallamualaikum AZ,
Happy Birthday untuk blog CHHM ..
Cepat sungguh masa berlalu, tau tau dah setahun ye.
Mama nadz seronok sangat dengan membaca n3 dari sini dan mendapat banyak input yang bagus..
Teruskan menceria hari-hari kami di sini!

Ayah Zain berkata...

salam Mama Nadz,

alhamdulillah. Terima kasih atas sokongan.

Sengaja untuk berkongsi pengalaman.

Ummi Humaira berkata...

salam AZ...

selamat menyambut ulangtahun yg pertama CHHM ...
semoga AZ juga ceria seceria tratak maya nie....
juga sihat sejahtera...
salam dr ummi pada akak ...

manzlie berkata...

SALAM FROM MAKKAH...


TANIAHHH....

SALAM ULANG TAHUN YANG PERTAMA PADA CERIAKAN HARI HARI MU...

KEEP IT UP YAH AYAH ZAIN...AND BRAVOOO...


ONCE AGAIN ..congrate....

Ayah Zain berkata...

salam umi,

terima kasih atas sokongan.
umi juga ceria orangnya. kirim salam dengan abihanan. lama tak call dia.

Ayah Zain berkata...

salam CL,

terima kasih juga. PDKM yang memulakannya. kalau idak tak adalah CHHM ini. hehhe.

SiNoMoSa berkata...

Salam AZ,

Selamat Ulangtahun CHHM..
Smg terus berkongsi cerita dengan kami..
Sharing is caring..

penjejak maya berkata...

salam,

tahniah moga terus cemerlang berblog..

YB berkata...

Salam AZ

selamat ulangtahun CHHM. Semoga blog dan tuannya sihat sentiasa.

afeezz berkata...

salam AZ : Happy Birthday CHHM. Owh.. baru setahun ker, igtkan lebih tua dr AMUDS. pangkat adik gak la ni.. hehehe...

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

Dah terlambat ke akak ni AZ, takpe yer, akak ucapkan Selamat Ulangtahun yg pertama pada CHHM, baru setahun AZ, kalau budak masih perlukan macam2 untuk kehidupannya, begitu juga dgn CHHM, masih banyak lagi ruang untuk di selenggarakan..semoga AZ tak jemu untuk meneruskan berkarya dalam CHHM, nanti akak buat blog yer..AZ boleh jadi follower akak yg pertama ok tak.

rezeki berkata...

salam az dan semua

tahniah krn dah setahun berblogging hehehe

diam tak diam yek, cepat betul masa berlalu

semoga terus menulis dan menulis hehehe

Rozali berkata...

Salam Ramadhan AZ

SELAMAT ULANG TAHUN YG PERTAMA UNTUK CHHM

moga AZ ceria selalu

Wassalam

rosli berkata...

Salam AZ,

Tahniah dah setahun CCHM, semoga terus menulis dan berkongsi rasa dan cerita.

kak su berkata...

Salam AZ

Alhamdulillah tahniah....
Selamat Ulangtahun CHHM ya...
Teruskan perjuangan AZ dalam wardah nukilan dari hati yg penuh dgn kemurnian dan keceriaan itu ya.

(Maaf bln posa nii..tak sempat nak tinggal jejak...masa terlalu mencemburui kita...kan...)

Wslm.

Ayah Zain berkata...

Salam Sinomosa,

alhamdulillah. Insya Allah, akan terus berkongsi, no problem. terima kasih atas sokongan mu itu

Ayah Zain berkata...

salam Penjejak Maya

Terima kasih.

Ayah Zain berkata...

Salam YB,

terima kasih atas sokongan

Ayah Zain berkata...

salam afeez,

yer la abang afeez, CHHM ni adik kepada AMUDS. hhehe

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Sidah,

tak terlambat la kak sidah. AZ bangga kak sidah datang tinggalkan jejak ni.

Cepat-cepatlah buat blog sendiri, x sabau ni

Ayah Zain berkata...

Salam CR,

Betullah, terasa baru semalam jer hehhehe.

Insya Allah kan terus menulis, menulis dan menulis. whopsssss menaip la

Ayah Zain berkata...

salam Rozali


terima kasih daun keladi.

Ayah Zain berkata...

Salam Rosli,

alhamdulillah. Terima kasih atas sokongan

Ayah Zain berkata...

salam kak su,

terima kasih kak su. Tak mengapa, kalu kak su ada masa, boleh tinggalkan jejak lagi.

sonata anak kancil berkata...

tahniah dah genap setahun...bila nak buat jamuan ni...tangguh lepas raya pun tak pe


terima kasih jugak mengenali SAK...dengar suara tapi tak semuka ...keh3x

Ayah Zain berkata...

salam SAK,

terima kasih atas sokongan.

Jamuan? No problem bisa di atur.

Nanti kita semuka yer. Sabtu lepas nak gak bersemuka tetapi tak jadi nak contack hehehh

nida berkata...

Assalamualaikum Ayah Zain. Tahniah.. Alhamdulillah saya baru di temukan dengan PDKM.. & baru nak bermula.. semoga Allah beri kelapangan masa & fikiran utk saya mengisinya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...