Isnin, 24 Mei 2010



240510
Penat semalam masih terasa
dua hari sakan berada di jalanraya
memandu kesana kemari
almaklum sekali sekali ke bandaraya, berjalan sakan
di Pontian nak ke manalah kita
ke sana ke sini dah sampai

Terasa benar bila umur meniti senja kekuatan semakin kureng juga
namun hati masih kuat untuk berbicara
bak kata CM, layan aje lar apa yang ada
tangan mengetik keyboard mengikut suka
bak kata Afeez, blog aku, aku punya suka, aku tulis apa aku suka orang lain peduli apa


Sampai di satu pusat boling
apa lagi kita berboling pula
pusat boling ni luas dan masih baru
dengan 32 lane begitu menceriakan suasana
itulah dia pusat boling Wangsa Walk


meriah kan
ramai orang tu, harga satu game pun lumayan
RM7.00 sekali game kerana hujung minggu
main 2 game cukuplah. Tak Larat


Penat berboling berjalan lagi, lagi, lagi dan lagi
sampai satu foodcourt
ermmm sampai satu lokasi
apa ni pulak budak cina ni buat
menguli tepung, nak buat roti canai ke

whooooooops
tak sempat nak fokus
terlalu pantas ia menebar kemudian melililtkan doh berpintal menjadi satu
mak datok nak buat mee rupanya
tapi tak dapat nak ambil gambar mee hasil buatan tangan ni
mungkin doh itu perlu diperap terlebih dahulu


ini hasilnya
az order satu mangkok mee vegiterian
daripada Restoran China Muslim



'ermmmmmmm slurpppppppp
mee nya begitu lembut sekali
tambah lagi dengan ramuan
sedaaaaaap
kalau nak coba
sila lah datang ke Foodcourt TESCO Shah Alam
berbalooooooooooi balooooooooooooi

26 ulasan:

manzlie berkata...

salam from Makkah..

wahhh az berboling rupanyer....mesti best kan..


waslam

Ayah Zain berkata...

Salam Lie,

yup, sedang kemarok boling ni
malam ni, kul 8 nak g main boling kat Pontian Boling Center hehehe

nadz berkata...

Assallamualaikum AZ,

Mee vege yang menyelerakan!
Mama sukalah mee sedemikian..pure mee...handmade.

Ummi Humaira berkata...

salam AZ..

tesco shah Alam , tesco extra tu ker?

mama ju, berkata...

Salam Az

Wah dah makin hebat sekarang?

Mama dari dulu takjub betul tgk diaorang buat mee....gitu2 je jadi..

Rozali berkata...

Assalamualaikum AZ

Awat tak panggil nama saya dari wangsa walk tu
dah hampir sangat dgn rumah saya

saya yg dekat ni pun tak sampai lagi

Wassalam

KAMATO berkata...

nanti la saya nak cuba juga

kak su berkata...

salam Az...

Jln2 kat wangsa walk ..akak cuba teka mana ada kedai makan chinese muslim kat situ..Cheng Ho amy adala...ooh..rupanya makan di Shah Alam...

Cerita pasal wangsa walk..nasib baik kami dah pindah Puncak Alam...anak2 kat asrama...kalau tinggal lagi di wangsa maju huh...tergoda...hidup di kota metropolitan...godaan besar... Akak yg tuani pun boleh merayau2 satu ari di sana apalagi org muda2...

Tapi bak kata Shima..tepuk dada tanya..IMAN kan...

Wslm

kak su berkata...

Salam AZ...
Akak selalu gi tenguk anak kat MRSM serting and MRSM K.Klawang.
Boleh tak akak terangkan camna nak gi ke Puncak Alam. Tak pa akak terangkan juga ya..lain kali kalau tersesat senang. (bukan la akak doa AZ sesat lak...)

Dari Highway PLUS lepas susur ke Nilai ambil lah next exit.iaitu ke Shah Alam, Jln Duta Ipoh dll. Dari situ terus aje..itu highway Elite (agaknya...) tapi terus aja ke Shah Alam. Sampai di hujung ada exit Shah Alam/Kelang himpit ke kiri sikit aja pas tuu kanan Shah Alam. Lepas bayar tol ambil susur keluar ke Kuala Selangor ambil jln tengah den naik ke kiri. pas tuu kalau nak lalu tak da tol himpit kiri cari Batu Arang baru ada Signbord ke Puncak Alam. Tapi kalau terus highway Guthrie lepas bayar tol 2 kali ambil susur keluar ke Kuala Selangor/Sg Buluh/Kepong cari Kuala Selangor lagi. Akan lalu Penjara Sg Buluh (Buat masa nii..lepas penjara Akan ada 2 trafic light. Trafic light kedua...tulis Meru/Puncak Alam haa...terus aja. Lepas next trafic light jumpalah Petronas landmark UiTM tuu... (tapi Terlambat Sudah kan... Hee..heee...)

Semuga info nii boleh diguna utk next visit ya... sorry kak su menyibuk ajer...Hee..hee..

kak su berkata...

Salam AZ lagi...

Sorry lepas penjara trafic light kedua tuu..ke kiri lah yaa..kalau terus ke Ijok/Kuala Selangor...hee..heee..

Ayah Zain berkata...

Salam Nandz,

memang sedap mee itu mama. Lembut sangat tak macam mee yang biasa kita beli di pasaran

Ayah Zain berkata...

Salam Umi,

tak perasan pulak extra ke idak. Tesco yang terletak bersebelahan federal hihgway tu

Ayah Zain berkata...

Salam MamaJU,

hebat apa tu mamaju.

az ralit sangat tengok dia menguli tu. tapi nak amik gambar macam segan2 hehehh

Ayah Zain berkata...

Salam Rozali,

lor macam tu ker. Dah no tipon atok tak ada, cam mana nak panggil. Ok next time kalau ada peluang az contak ar.

kalau nak bagi no tel, emel dzairoy@yahoo.com

Ayah Zain berkata...

Salam KAMATO,

Insya Allah. tak rugi wooo

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Su,

wow panjang lebar bagi info. Ma Kasih banyak-banyak no. Maknanya GPS az tak buat hal sebab masa sebelum masuk higway guthrie dia kata pandu 13km ke depan lagi. Masalahnya bila tanya budak tol dia tak ada exit, suruh buat u turn.

Oklah, rasanya dah boleh dah nak ke Puncak Alam sebab sebelum tol Jelutong (guthrie), masuk je simpang ke Batu Arang.

once again tqvm.

rezeki berkata...

salam az

brp kali bola masuk longkang hehehe

SiNoMoSa berkata...

Salam AZ,

sesekali beriadah dan berslurrpp mesti syokk punya..hihi

afeezz berkata...

salam AZ : terer ke AZ maen boling, ke jadi juara longkang... hahaha... meh lawan sy, ade bran?

eh... mee tu nampak sedaplah.. bile nak belanja sy?

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam AZ,

oho...AZ terror bowling yer..

Mohd Saad Hamid berkata...

Salam AZ,

First time masuk rumah AZ.

Hmmm. Banyak perabot antik dan baru. Aroma makanan dari dapur membuka selera para tetamu.

Alhamdulillah, teh ais yang dihidangkan menyejukkan tekak dan badan.

Syukran, salam ziarah dari saya.

Ayah Zain berkata...

Salam rezeki,

malam tadi 2 kali masuk longkang tapi 2 kali strike, 2kali spare. Not bad la utk new comer

Ayah Zain berkata...

Salam Syima

betul(3X). Tidak syak lagi

Ayah Zain berkata...

Salam Afeez,

kamu ni, tak sayang mulut yer. Kat atas tu dah bag statistik nya.

nak lawan Afeez? No hal, nanti az balik kl kita lawan

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Nab

heheh, afeez kata az juara longkang. nanti budak tu

Ayah Zain berkata...

Salam Tn Haji saad (MSH)

Ahlan wah sahlan. Jazza kalla,, Syukran syukran. Jemput masuk.

Hati az kembang berbunga MSH datang ziarah ni.

biasa jer umah az ni. Nanti datang lagi naaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...