Rabu, 7 Julai 2010

Tonsil

070710
Hari ini badanku tidak berapa selesa
bermula malam tadi pukul 1 pagi
aku terbagun daripada tidur
terasa lama sangat dah aku tertidur
aku set jam pukul 4.00 pagi
kenapa terbangun pukul 1 pagi?
tiba-tiba aku terasa menggigil
badan berpeluh.
mungkin gula darah aku terlalu rendah

lantas aku mengambil sedikit epal,
dua biji kurma
dan dua keping roti wholemeal
Alhamdulillah
Alang kepalang, udah terbangun
aku layan tv
konon nak menunggu perlawanan separuh akhir pertama
errrrrr
penat menunggu, tv yang menonton aku
aku tersedar dan aku mendapati Belanda sedang mendahului Uruguay 2-1
namun tiba-tiba mrszain menegur
oiiiiiii pak aji dah solat subuh ke belum
Masya Allah pukul 6.30 rupanya
tertidur atas kusyen sakit-sakit belakang aku

Pagi tadi masih ok
sempat menjalani proses temuduga guru ganti untuk guru cuti bersalin
masih ok
namun sebelah peang aku terasa tekak aku sakit
semakin lama semakin sakit
waduh!!!!!!!!! tonsil aku berulang kembali
justeru aku ke Klinkik Kesihatan mendapatkan rawatan
Pembatu hospital hanya memberikan aku ubat kumur sahaja dan memeriksa Gula darahku
Masya Allah, 17.5mm/l
apa sudah jadi?
Agaknya semasa lunch tadi aku makan terlebih nasi mungkin
semalam pagi 5.7mm/l
padanlah aku berasa tak berapa mantop petang ini.
aku minta ubat makan, HA kata tak perlu
adusssss
Selepas waktu pejabat tekak aku bertanbah perit
menelan air lior pun sakit
maka
aku ke Kilnik Panel
Doktor mengatakan tetak  kemerahan dan  bengkak
dan biasalah doktor swasta ni
Antibiotik sudah tentu, ditambah dengan ubat sakit tekak
aku tiada pilihan dengan antibiotik - nak cepat baik kikiki

az jangan lupa makan ubat tu
nanti melarat siapa yang susahhhhh
(anak buahku)


13 ulasan:

nadz berkata...

Assallamualaikum AZ,

Semuga AZ sentiasa sihat
Temuduga guru cuti bersalin?
macam mana tu
Kesihatan perlu didahulukan dalam apa perkara kerja dunia.
World Cup punya pasal..budak sekolah pun ada yang mengantuk kat class..penangan cawan dunia..

mama ju, berkata...

Harap banyakkan berehat....bola tu relaxlah dulu bab2 yg pagi tu...nanti stress!

Hehe mama ada N3 baru...pasal buku!

afeezz berkata...

salam AZ : jaga kesihatan tu... jgn lupa pg ni jerman vs spain plak.. hehehe... go! germany

CM berkata...

salam az


demam bola agaknya...moga cepat sihat AZ yerr..insyaallah..

Ayah Zain berkata...

salam msms nadz,

alhamdulillah,az baru balik drpd latihan boling. Pelik betumasa latihan tak terasa sakit langsung takak ni hehhe.

temuduga guru ganti la mama nadz. ada dua orang guru sedangmenunggu hari nak bersalin tu

Ayah Zain berkata...

salamm mamaju

hehheh, insya Allah. Dont worry.

tak ada he n3 pasal buku?!

Ayah Zain berkata...

Salam afeez.

ok kita set. AZ pun sokong German. Nanti jangan lupa miscall az ye. Kalau az tak reply maknanya tak bangun tu. jadi afeezkena miscall lagi yer.

Ayah Zain berkata...

salam CM,

agaknya la tu. hahah,mana ada demam bolah.ada aku kisah bola-bola ni. huhuhu

Ira berkata...

salam ...
ubat oh ubat....

مسافر_اسلام berkata...

Salam ziarah az.
Jaga kesihatan ya....MI sentiasa mendokan agar az sentiasa sihat selalu. InsyaAllah.

Ayah Zain berkata...

salam ira,

yup ubat, kita bergantung kepada ubat

Ayah Zain berkata...

salam MI,

insya Allah. terima kasih atas doa anakanda itu

shami2 berkata...

salam Az..

aikk apa dh jadi ni az..dari 5.7 jadi 17.... ni..heheheh mesti dah letih makan tak ingat diet tu..aar..jgan lupa makan ubat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...