Khamis, 8 Julai 2010

Badi Argentina

080710
Kata orang pasukan yang mengalahkan Argentina akan kalah pada perlawanan seterusnya.
 faktanya...
German telah mengalahkan Argentina dalam perlawan suku akhir Piala Dunia 2010.
Jaringan yang begitu banyak 4-0 mengaibkan Maradona
dengan katanya hatinya dihiris dengan sembilu
begitu pedih dan deritanya tidak tertahan.

Ternyata
 dalam perlawanan seterusnya German telah kalah kepada Sepanyol
German kalah 0-1 kepada Sepanyol dalam perlawanan separuh akhir kepada Sepanyol.
Maka
punahlah harapan German untuk beraksi di perlawanan akhir Piala Duna 2010 menentang Belanda.

Carles Puyol
Hero Sepanyol
Pemusnah German
Jejaka pujaan Kak Ngah

Carles Puyol Saforcada lahir  di La Pobla de Segur, Catalonia (Spanyol)
pada 13 April 1978 ( umur 32 tahun) .
mempunyai ketinggian 178 cm (5'10")
Carles Tuyul Puyol adalah pemain pertahanan 
Pemain Bola Sepak Kebangsaan  Spanyol
Bermain dalam pasukan FC Barcelona


Sememangnya Sepanyol layak menang dalam perlawanan tersebut walaupun az mahu melihat German beraksi di Final Piala Dunia 2010.
Bola itu bulat
ini kerana perlawanan tidak dimulakan oleh Mueller dan tidak di tutup oleh Klose
huhuhuhu
(ada ku kisah!)

10 ulasan:

rezeki berkata...

salam az

hehehe

minta maap le bebanyak

spain ke final
saya dah agak dah, bak kata zainal abidin rawop , menang 4-0 sebelum ni pun dah tak berguna hehe

ok az, pak itam nak ke cape town hujung minggu ni hehehe


game spain semalam penuh berseni dan taktikal

masa tonton game spain di sana, pak itam tahu mereka boleh spi final

afeezz berkata...

salam az : waaaa!!!! sedih nyer german kalah... malas nak keje hari ni!!! huh

SiNoMoSa berkata...

salam AZ,

go holland go!

kesiannya sebab germany kalah..huhu
bak kata AZ ada aku kisah?

rosli berkata...

Salam AZ,

saya pun kecewa bila Argentina kalah...tgk muka Maradona kesian jer....tp saya ada back up team Belanda dan Spain....kebetulan dua2 masuk final,,,,sapa menang pun tak apa. Jangan marah .....hehehe

Ummi Humaira berkata...

salam AZ...

kalu bab2 bola , ummi mati kutu ... he he he org2 kat rumah pun kurang minat bola

Ayah Zain berkata...

salam CR,

suka la tuh. hehhe
ayah tak kisah siapa masuk final hehheh.

yng pnting terhibur melihat permainan mereka yang cantik. bila lah tahap bolasepak mesia nak jadi macam tu

Ayah Zain berkata...

salam afeez,

awat sampai lagu tu. pagi tadi az marah sungguh ngan German, ada ke patut bertahan jer, dah nak abih masa baru nak attack

Ayah Zain berkata...

salam syima,

hang jangan cakap lagu tuh. afeez tu dah lah frust, kau tambah lagi semangkok.

nnti final az nak sokong dua-dua ngeh ngeh ngeh.

ikut congak holand boleh kalahkan sepanyol hehheh

sepnayol kena badi German. Siapa kalhkan German so then next match, pasukan itu kalah. hahahahh

Ayah Zain berkata...

salam rosli,

betulah,sian kat argentina. tu le mengapa di maradonanak lari berbogel kalau arg menang. padan muka dia.

yup az pun sokong Hol dengan spain

Ayah Zain berkata...

salam umi,

betul tu. az pun tak minat bola ni. az mula tengok world caup di peringkat separuh akhir dan akhir je. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...