Isnin, 5 Julai 2010

Alhamdulillah, Syukur kepada anugerah Allah

050710
Alhamdulillah,
syukur kepada Allah.
memberi kesihatan yang baik kepadaku
sesungguhnya terlalu banyak nikmat Allah yang dianugerahkannya
maka nikmat manakah yang mahu aku dustakan?

Sejak semenjak dua menjak ini
aku mula berjinak-jinak dengan dunia sukan
walaupun aku ini ditakdirkan dengan
kaki bangku dan tangan bangku
aku gagahi juga untuk bermain

bermula dengan pertandingan boling pada bulan mei yang lalu
boling dapat tempat ke-5
aku mula pulak bermain petanque
(petangue tempat ke-8)
selepas itu bermain tenis
dan yang terakhir badminton

wow
pukul abis
tamak ke

bukan gitu,
aku bosan berjoging aje
jadi selepas tamat pertandingan petanque
aku cuba bermain tenis
mula-mula aku pukul tembok dengan bola tenis
ermmmm boleh tahan
kemudian dengan galakan kawan-kawan
aku bermain dengan mereka
bukannya lawan, aku cepat pancit heheh
jadi saja main-main pukul bola
yang penting peluh keluar
badan pun terasa panas
kerana aliran darah mula mengalir lancar

pada sebelah malam pulak
aku bermain badminton
hehehhe, boleh tahan juga
bolehlah jadi belasahan kawan-kawan
memang menyeronokan
bukan menyeronokan
tetapi beronok-ronok
kikiki



hahah
mula-mula lawan geng cikgu pompuan dulu
umur cikgu ni akhir 20an dan awal 20-an
kami dah 50-an
kami menang tu



hasilnya
gula darahku mula menurun
kalau minggu lepas masih di tahap 8mm/l
tapi semenjak 1 Julai gula darah turun ke 6.1mm/l
dan pagi tadi
5.7mm/l
Alhamdulilllah.


21 ulasan:

CM berkata...

salam AZ


Alhamdulillah CM doakan AZ sihat..


pssst group cikgu pompuan tu bg can jer group lelaki 5 series @50 an menang,,,sebab nanti kalau kalah majuk pulak,,susah nk pujuk hihihi,,,tul tak??

Az bila nk mai KL???

Ayah Zain berkata...

salam CM,

hahaha, tu peserta maktab utk tournament peringkat zon selatan tu yang oiii. hehehhe

kalau tak ada apa hal minggu depan kot. itupun kalau boss luluskan.

sonata anak kancil berkata...

boleh teruskan bermain ni cikgu...awas jangan over sudah lah...dah naik syok tak tahu siang malam ni ! kang kejung !

kak su berkata...

Salam Ayah Zain

Exercise bagus...tapi bagi kita yang dah di ujung tanduk nii...hee...hee.. jangan nak smash smash lak ...bahaya.

Takat dapat sambut cukup tau... huk...hukk...

KKemantopan AZ amat diperlukan demi kejayaan anakbangsa tau...

Wslm

مسافر_اسلام berkata...

Salam az...allhamdullah..semoga kekurangan gula ini berterusan. Kena selalu la bersenam, jaga kesihan dan buat kerja yang mendatangkan pelum. Lepas ini aktiviti apa pulak nak dilakukan.

rezeki berkata...

salam az

alhamdulillah, amalkan gaya hidup sihat dgn bersenam

insyallah

mama ju, berkata...

sALAM az

hebatnya sekarang...minta maaf mama ni tak tahu apa tu petangue..

PINATBATE berkata...

salam AZ
majulah sukan utk negara..

afeezz berkata...

salam AZ : wah... seronok dpt bersukan yer. sy ni takde geng le nak ajak bersukan... bersuka sorang2 jer lah nampaknyer

AZ... kadar gula tu bole turun lagi... go go

ina berkata...

Salam AZ,

Tahniah krn dpt menurunkan paras gula...Majulah sukan untuk negara.

shami2 berkata...

Salam Az...

Tahniah kerana berjaya menurunkan kadar gula.....hehhe kena excercisekan...tak kiralah macam mana gayanya...hehehh

Hidup sihat...minda ceria hahahh tu yg jadi ceria2kan hari2 mu..heheh

shami2 berkata...

salam Az..

aikk mana pi komen saya tadi..uwaaaaaa dah ilang pulak..

Tahniah az...berjaya turunkan gula kena excercise hari2 tu...tak kiralah macam mana gayanya..hihii

shami2 berkata...

Salam Az..

Dah 2 kali komen tak msuk naper lakk Aperpun tahniah larr kan

Ayah Zain berkata...

Salam SAK,

heheh, kalau kejung, hapepun tak jadi kan. Biar berpada-pada

Ayah Zain berkata...

salam kak su,

betul tu. dapat sambut pun ALhamdlillah,

Ayah Zain berkata...

salam MI

bukan kekurangan gula hhhe, tapi nak kata apa istilah penurunan gula tu yek. Hantam saje lah labuuuu

Ayah Zain berkata...

salam CR,

insya allah.akan diusahakan juga

Ayah Zain berkata...

salam mama ju,

petanque ni berasal daripda Perancis. Ala macammain guli hehhe. tapi buah dia daripada metal. Dia seakan akan lawn bowl juga.

Ayah Zain berkata...

salam afeez,

kena cari kawan bersukanla nampaknya.

sebenarnya paras gula tu dah ok dah.paras gula normal 4.5 hingga 6.1mm/l

Ayah Zain berkata...

salam ina,

iya. terima kasih.majulah sukan bola malaysia

Ayah Zain berkata...

salam shami2,

dua kali masuk? masuk apa tu heheh.

az mengidam kambing panggang pak hilmi ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...