Isnin, 5 April 2010

Rezeki datang bergolek

050410:
Hari ini selepas minum pagi di kafe, aku dapati ada objek di atas mejaku.
Objek ini macam biasa aku lihat tetapi di mana yer.
Tidak mengapa, mari kita lihat dahulu
siapa yang kenaaaaaaaa

Inilah dia yang berada atas mejaku
Aku tanya staf, siapa yang meletakkan benda itu atas mejaku
Mereka menjawab
"tadi ada seseorang datang ke pejabat menghantar 'objek'itu.
Alah ayahzain, apa ada kisah, orang dah bagi ambil jer"


aku membuka dan mendapat sehelai kain pulikat
alhamdulillah. Tidak mengapa.
aku terima nikahnya lah sahaja.
Bos pun dapat tu.

Balik ke rumah, ada juga objek di atas meja.
mrszain mengatakan ada bekas pelajarnya yang memenri hadiah
sebagai tanda terima kasih kerana mendapat A+ sebjek sejarah
Bekas pelajar itu mendapat semua A dalam SPM baru-baru ini.

Inilah dia hadiahnya berupa bekas makanan (mangkok buah/kueh/dll)
Terima kasih banyak-banyak naaa

Terima kasih daun keladi
bekas pelajar yang baik budi
rajin-rajinlah mengaji
nanti masuk Institusi Pengajian Tinggi

38 ulasan:

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam AZ,

alhamdulillah...rezeki dari Allah untuk orang baik2...

Kak Sidah berkata...

salam az,

itulah tanda terima kasih murid pada gurunya...yg tak dapat dinilai dgn harta benda..

sonata anak kancil berkata...

tumpang gembira orang dapat hadiah...ini perkara biasa dalam hidup seorang educator....kita tak ade hadiah ke....

Rozali berkata...

Assalamualaikum AZ

Orang berbudi
kita berbahasa

setiap pekerjaan kerana Allah
tetap ada ganjarannya

Wassalam

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Nab

alhamdulillah, semoga ALlah memberkati pelajar itu

Atikah berkata...

Salam AZ,

Alahmadulillah, murah rezeki ayah zain dah mrs zain..

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Sidah

lama tak mai umah az yer. Moga kak sidah sentiasa sihat. Kirim salam kat abangzack

Ayah Zain berkata...

Salam Sonata,

ermmmm, saya rasa Cik Sonata lagi banyak dapat hadiah tuh

Ayah Zain berkata...

Salam Rozali,

benar sungujlah bagai di kata
Kerana Allah itulah matlamat pekerjaan kita

Ayah Zain berkata...

Salam Atikah

alhamdulillah.Syukur kepada Allah

manzlie berkata...

salam from Makkah..

bestnyer dapt hadiah....


wslam

Ayah Zain berkata...

Salam Manzlie,

alhamdulillah.

afeezz berkata...

salam papa zain : dalam ramai2 student, sorang jer yg igtkan cikgu nya....

Temuk berkata...

Salam Ayah Zain
Cantik kain pulikat tu. Dulu2 yg dari India (cotton) sangat popular, tapi kini yg dari Indonesia (campuran) pula yg top. Orang lelaki sekarang ni suka pula padankan kain pulikat dgn baju Melayunya. Nak matching-matching juga. Have a nice day!

rezeki berkata...

salam az

alhamdulillah, kalau setahun dapat bang 5 - 10 helai, dah takyah beli lagi hehe

itu sebagai tanda ingatan buat org yg pernah berjasa , nilai penghargaan itu lebih dari harga sehelai kain pelikat, betul tak az

shami2 berkata...

Salam AZ...

Alhamdulillah...tudia rezeki .
Seronok dapat hadiah kan..tapi kita selalu beli hadiah tak untuk orang hehehehh....
Kadang2 kita tak beri hadiah..namun kasih sayang dan prihatin kita pada orang juga buat orang balas dengan hadiah...

PINATBATE berkata...

Alhamdulillah..rezeki

safiudin berkata...

salam ayahzain,

alhamdulillah, syukur.

masih diingati oleh anak2 murid...

ps: ayahzain ajar subjek sejarah ya....

Ummi Humaira berkata...

salam AZ..

kalu dpt hadiah walau pun kecil nilainya tp amat bermakna bg yg menerimanya kan.

nadz berkata...

Salam AZ,

cantiknya bekas buah tu...
seindah setulus hati seorang pelajar yang menghargai jasa guru nya..
w/salam

Noor berkata...

Salam AZ..

Alhamdullilah.. tu tanda nyer depa sayang kat AZ & Mrs Zain.. apa2 pun 'It’s the thought that count'.. betul tak??

psstt.. kalu ada kain pelikat lebey2 tu.. bleh pass kat cheq.. nak wat kain kurung.. ahiksss

qaseh mas berkata...

Salam ayah Zain
alhamdulillah, semoga Allah berkati orang yang memberi hadiah itu.amin

S berkata...

salam,

AZ, lama tak bersiaran. sihat ker???
moga baik2 aja pak AZ.

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam AZ,

mana pergi AZ ni...lama tak update...
kak nab doakan AZ sihat...dah banyak hari datang tapi tak nampak AZ!!

S berkata...

salam,

AZ... mrs AZ.... apa habaq????
jangan buat kak S risau.

smoga dalam rahmat Allah selalu.

Ayah Zain berkata...

Salam Manzlie,

seronok kan dapat hadiah?
Jeles arr tengok hadiah kengkawan kat CL tuh.

Ayah Zain berkata...

Salam afeez:

itu kira wakil merekalah tuh.

Cikgu tak harap hadaiah tuh, cikgu harapkan A dalam semua subjek yang mereka ambil. Tak caya?, tanya cikgu Mas

Ayah Zain berkata...

Salam Temuk,

betul la. Dari Malaysia produk apa yang hebat yer

Ayah Zain berkata...

Salam Rezeki,

kalau semua bagi, kita leh jual lagi. hehehehh

Ayah Zain berkata...

Salam Safiuddin,

az tak mengajau lagi dah. hehehhe

Ayah Zain berkata...

Salm Umi,

sunggulah tu umi. Tak kisah pun. ngatan mereka tu ynga kita kisah kan?

Ayah Zain berkata...

Salam Shami2,

mulianya hati shami2. Tangan yang memberi lebih baik dr yang menerima

Ayah Zain berkata...

Salam Nadz,

itu utk mrszain.Memnag cantik kan?

Ayah Zain berkata...

Salam pinatbate.

alhamdulillah.syukur

Ayah Zain berkata...

Salam Noor,

cantik tu kain pelikat buat baju kurung. itu dinamakan Thinking out of the box

Ayah Zain berkata...

Salam Qaseh Mas,

mudah-mudahan. Semoga Allah memberkati mereka

Ayah Zain berkata...

Salam S,

alhamdulillah. Baru ok sket lah. Kena demam selsema jer dan Tonsil. Tapi cememetnya ..........

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Nab,

terima kasih. Insya ALlah. ALhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...