Rendang maman + ayam
nama sains maman ialah Cleome gynandra
http://ms.wikipedia.org/wiki/Pokok_Maman
Udang masak lomak dengan daun paku
kerabu mangga+taugeh+irisan bawang.
yum yum yum
rendang daging
Ini apa?
ini apa?
ini apa"
JERIANG
Jeriang muda ini tak sesuai nak buat jemput jemput jeriang (3J)
Pokoknya kalau dilihat menu di atas semuanya amat baik untuk mereka yang ada kolestrol tinggi. kwang kwang kwang. Tapi dah kita berikan makan, makan ajer ler, kalau idak tuan rumah kecil hati pulak.
Salam ceria
12 ulasan:
Asalamualaikum
Hj. Makanan yang banyak lemak bahaya untuk kencing manis.... h he he
salam AZ..
maman ooo maman
kalau ada persamaan maman selatan dgn maman utara ,pokok tu jenis ulaman . di tempat ummi biasanya dibuat jeruk , yg ummi pernah makan ler .kemudian cicah dgn sambal belacan..wow dh terliuq nih , lama tak makan maman tu.
salam az,
geram tgk kerabu tu keh,keh,keh
bagaimana kesihatan ibu mertua mu?
salam ayahanda zain : makan makan makan... tp tetap slim.. jeles i
Salam syahriah,
semyang dimakan ada bahayanya hehehhe
Salam UH,
maman ni pahit. x tau ler sama ke idak. nanti buat kajian seterusnya.
Salam CR,
kerabu itu memnag sedap.
Ibu mertuaku? macam itu juga. tetapi dah boleh tidor malam
Salam Afeez,
buat apa nak jeles. az slim sebab diabetis tuh. makan tetap makan
Oh! kak nab suka jering muda tu...cicah sambal belacan.sedap!
kalau kat kelantan pula, jering yabg tua direbus, lalu dimakan dengan kelapa parut + sedikit gula = rasa lemak2 gitu --> sedap!!
salam AZ,
maman gemenceh ngan maman belah utara tetap sama.. cuma cara penyediaan yang berlainan.. kalu cheq, mak cuma ajaq buat jeruk je & cicah sambal belacan.. serupa bangat ngan kak umi.. heh heh.. tekak utara sehhh..
psstt.. cheq pun jeles ngan AZ.. makan tak brenti-renti.. tapi badan tetap selim melim.. yang cheq nie, makan jenuh nak kontrol.. tapi selim nyer idak jugak.. bertambah montel!.. uwaaaa
Salam Kak Nab,
Yer ker makan jering begitu. Tak apa selera masing2kan? Yangp penting boleh makan. heheh
Salam Noor,
Jangan le jeles. Yang penting selagi selera masih ada, kita lantak hehhe
Catat Ulasan