Selasa, 15 Disember 2009

Jom Dinner

151209 : Malam tadi , aku sekeluarga menikmati makan malam di sebuah restoran yang terkenal dengan menu burung puyuh. Puyuh Pontian. Namun kami tidak menempah puyuh sebaliknya makanan laut. Sekali sekala kena bawa juga  anak-anak menikmati makanan laut. Kebetulan hanya dua orang anak kami yang berada di rumah.


Kerang rebus

Siakap masa masam manis, udang goreng tepun, telor dadar

sayur kangkong goreng belacan

Tomyam

Sirap Bandung, fresh oren untuk anak-anak

Laici untuk mrszaim
Ayahnya air suam aje (CR jangan ketawa arr)

Wahai orang-orang yang beriman! Makanlah dari benda-benda yang baik (yang halal) yang telah Kami berikan kepada kamu, dan bersyukurlah kepada Allah, jika betul kamu hanya beribadat kepadanya. (QS:al-Baqarah:2:172)
Dan makanlah dari rezeki yang telah diberikan Allah kepada kamu, iaitu yang halal lagi baik, dan bertaqwalah kepada Allah yang kepadaNya sahaja kamu beriman. (QS:al-Maidah:5:88)

15 ulasan:

cikgu mas berkata...

salam

lalala,mrs zain tak payah masak.....sedap semua tu,ayah belanja..

PINATBATE berkata...

sedapnya..tetiba teringin minum air laici mcm mrs zain tu..

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

Seronoknya makan satu keluarga, kat luar , bahagia nya tak yah masak kan mrs zain......cam tu la az manjakan isteri, best kalau dimanja suami cam gini tak yah susah nak pikir menu untuk keluarga, order saja.

rezeki berkata...

salam az

jap , saya tak nak ketawa, nak senyum je heeeeee

saya jarang makan malam dah

Ayah Zain berkata...

sALAM cIKGU MAS

Terima kasih cikgu mas

Ayah Zain berkata...

Salam Pinat,

laici tuh memnag sedap.

Ayah Zain berkata...

Salam kak sidah,

insya Allah. Memang seronok. Malam tu anak2 kekenyangan sungguh.

Ayah Zain berkata...

Salam CR,

bukan itu maksudnya, az cuma teringat yang orang makan kat gerai CR dulu, minta air kosong.
dah nak buat macam mana kan, kencing manis

Atikah berkata...

Salam AZ...

Sesekali makan kat luar tentu seronok...

shami2 berkata...

Salam Ayahanda

Wah best nyer jalan2 carik makan...
Walaupun makan dikedai...tapi masak sendiri lagik sedapkan...hehehhh

Kalau air minum pun kalu buat sendiri mesti sedapkan...pssst CR,..patut ler selim melim jer belum tengok ruper kulit lagik..dah asyik minum jer makan nasik sikit jer...wah..sihat lah tubuh badan....

Psssst ayahanda pergi mersing eikk takan beli jering jer tentu beli menda2 lain nih..ntah2 singgah kedai minum CR ....kan..

Selamat berjalan jga diri baik2 pandu cermat jiwa selamat..

Ayah Zain berkata...

Salam Atikah,

Memang sedap makan kat Sini Atikah. Hingga menjilat jari.

Ayah Zain berkata...

Salam Shami2,

ayahzain dah selamat sampai mersing. huyoo kat hotel ni ada wifi, silap tak bawak laptop. Tapi kat loby ada free internet, apa lagi boleh la jumpa u all.

Wah jering2 kat mersing ni, mengiorkan lah shami2.

CR kat Kota Tinggi, jauh nak ke sana tuh

hajah zainab bt abdullah berkata...

best jika keluar makan2 dgn anak2...

Ayah Zain berkata...

Salam kak hjh,

Alhamdulillah, jamu anak2 balik bercuti.

مسافر_اسلام berkata...

Salam...semuanya menyelerekan...dimana kedai tu ye? nanti boleh bawak MI ke sana ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...