Rabu, 23 Disember 2009

KurTi (4)

231209 : Pejam celik, pejam celik program KurTi telah memasuki hari ke-5. Pagi itu mrszain mengajak kami ke Bukit Merah Lake Town Resort di Selama Perak. Seumur hidup aku tidak pernah sampai ke sana. Perjalanan kali ini dalam debaran juga kerana cuaca mendung dan bila-bila sahaja hujan akan turun. Kami berserah kepada Allah. Alhamdulillah sehingga ke petang, cuaca mendung tetapi tiada hujan yang turun kecuali sedikit renyai-renyai.

Perjalanan daripada Lumut mengambil masa satu setengah jam sahaja. Pukul 11 Pagi kami sampai di Bukit Merah Lake Town Resort. Namun sebelum masuk ke kawasan peranginan ini kami menjamu selera dahulu di sebuah restoran dipersimpangan jalan Taiping-Butterworth.




Menaiki Feri

Feri meninggalkan jeti


ada berani?

Pulau Orang Hutan



mike

anak mike


alah mucuk-mucuk , sembunyi balik teddy bear yer



Senang hati betul anak  bujang dua orang tuh







  landing time

15 ulasan:

afeezz berkata...

salam ayahanada zain : cute nyer anak orang utan tu.. nak amik sekor wat anak angkat bole?

mama ju, berkata...

Salam AZ.Ada masa dtglah rumah.Rumah saya sebelah ngan rumah CL.(naik kreta 2,3 minit)Mlm tadi saya jemput CL dan CM dtg rumah.Nampaknya CL hari2 ada appt dgn bloggs.Kami dekat dgn Pasar borong Selangor,Taman Equine.03 89435160

ummi humaira berkata...

salam AZ..
nampak mcm best je tempat tu ..
ummi tak pernah singgah lg ke situ .

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

Seronoknya cuti2 Malaysia, akak ingat nak singgah nanti masa anta anak akak daftar kat UITM Sri Iskandar ahad ni.

AZ, bahagia bila dapat berjalan2 bersama keluargakan, doakan semoga az bahagia hingga keakhir hayat.

Kak Sidah berkata...

Salam,

Mama Ju , akak tau Taman Equine tu, dulu selalu gi pasar borong Selangor , masa duduk kat PJ.Seronok ye dapat jumpa CL dan CM, nanti 10 hb join ke,

Asnija berkata...

Salam AZ,
Wah...seronok ye kurti ni...saya kalau kur..kur je...takde ti nyer...takde gambar AZ ngan Mrs Zain main percik-percik air ke? mesti gempak kuch kuch hota hai gitu..

mama ju, berkata...

Hai kak Sidah.senang2 dtglah rumah...sorilah panggil kak...tumpang lalu AZ

Ayah Zain berkata...

Salam anakanda afeez,

memnag cute sangat. ramai peminatnya masa ziarah tuh. kau jangan buat citer, hahahah

Ayah Zain berkata...

Salam kak sidah,

memang best sangat. Banding dengan a Famosa kat ayer Keroh tu, az rasa kat sini lebih hapening lah.

nanti kak sidah p ler ke sana

Ayah Zain berkata...

Salam Ummi,

tu ler awat tak singgah. sekali jalan jer bila balik kg tu. Nanti singgah ler. memnag best.

Ayah Zain berkata...

Salam Mama JU,

wow, dah jumpa la dengan teruna pujaan PDKM tu yer. Apa hadiah yang CL bawak heheh.

Insya Allah, nanti kalau az ke Puchong, boleh singgah uma mama ju. No tel tu saya simpan. nanti kejap lagi az call mama ju.

Ayah Zain berkata...

Salam Datin,

hhehe, secara kebetulan, lepas kur, kami g ti pulak ler. Jadilah kurti. ngeh ngeh ngeh.

Hari tu, macam nak hujan, jadi kami tak main air la dalam kolam tuh. main air hujan bawah daun pisang.

Ayah Zain berkata...

Salam kak sidah dan mama ju,

tak apa. tak payah minta izin nak tumpang lalu. buat macam umah sendiri la, az pun dah buat umah sendiri kat PDKM tuh.

YB berkata...

Salam AZ,
Sabtu lepas dengarnya Bukit Merah padat macam org kat mekah. Anak saya ikut makciknya, tapi tak boleh masuk. Sesak ya amat katanya. Jadi khamis ni mereka nak repeat balik. Tapi tengok gambar AZ tu, ok jer.

Ayah Zain berkata...

Salam YB,

memnag sungguh bagai di kata, kesesakan yang amat sangat. AZ bernasib baik sampai awal sikit, kalu idak dok putih mata la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...