Jumaat, 19 Februari 2010

CCM_5 : Island Hoping (part one)

180210 : Program pada hari kedua memang tidak dirancang langsung. Tidak termasuk dalam program kami sebenarnya. Perancangan di buat sekelip mata. Tanya adik-adik, amacam kita pergi ke Island Hoping? Adik2 ikut sahaja. Tambang bot pun tak berapa mahal dengan masa Perjalanan cuma 4 jam sahaja. Kami menyewa dua buah bot untuk keselamatan. Jangan lebih muatan, bahaya.

Cantikan Island Hoping ni.
Jom
Sebuah bot sudah berlepas

bot kedua, baru nak naik nih
pelan-pelan naah

posing lagi
mana jaket keselamatan tu
pakai cepat


Yes sir, right now I get my life jacket, dont worry; safty first
ha ni baru betul

yeahh!!!!  hepi time
let's go
Dont Forget to read doa


la hawlawala quwata illa, kena sampok laut ke budak ni'


ha macam ni kan bagus

la, apa ke hal tu pulak
 mayday mayday mayday
bot itu kehabisan petrol
nasib baik
bot kami memberikan bantuan
alhamdulillah
cekap mereka ni
senang amat merapatkan bot
kalau lanun datang? ermmmm

masya allah, macam naik bot laju pulak
laju nya
terhentak-hentak penumpang
macam nak terkeluar isi perut ni


tu dia Island Hoping
Tak jauh lagi tuh

nampak macam pompuan mengandung tak?
kepala, dada, perut yang bun@&*#
Itulah dia Pulau Dayang Bunting
kira-kira setengah jam juga nak sampai

Island of the Pregnant Lady

The Legendary Pulau Dayang Bunting : evry beautiful place seems to have a legend behind, which makes it more interesting and memorable. Literally, the name of the island means "Island of the Pregnant Maiden". It has a touching and fairy-tale-like legend, making the island seems to be more mystical and amazing at the same time.
The story of this island began when a beautiful fairy princess – Mambang Sari and Mat Teja, a man who fell in love with the princess from the moment he saw her. Mat Teja met Mambang Sari at the lake and he was attracted by her beauty. Getting advices from a wise old man, Mat Teja finally managed to win the heart of Mambang Sari.
Living happily on earth, Mambang Sari bore Mat Teja a son. However, their happy moment did not last any longer as their baby died after a short while. Undergoing such a traumatic and tremendous pain, Mambang Sari decided to lay her child to rest in peace in the lake. At the same time, she blessed all the childless and infertile women to be conceivable after bathing themselves in the lake.


Dah sampai

bergammbar kenangan

Jom kita meneruskan perjalanan

mendaki bukit
whops!!! little mermaid
(afeez, az pandang sekali jer)

Menuruni bukit pulak

that's the Maiden Pregnant Lake

Ramainya orang

Sedap mandi tuh

tarak boleh tahan loo
Ayernya jernih sekali.
kita terjun dulu.
(teringat masa kecil2 dulu terjun nungik)
hati-hati, tidak macam air laut
boleh tenggelam begitu sahaja kerana faktor ketumpatan air
Cepat penat hendak mengapongkan badan


wah dua beradik, pusing-pusing tasik yer


Setelah hampir satu jam berendam
masa untuk bergerak ke pulau yang lain.


11 ulasan:

NGINAP SRENGENGE berkata...

salam AZ & MrsZain sekeluarga,

Ayah tengok gambar pun dah penat.Kalau naik turun bukit lagi tentu sempot.

Masa mudalah nak cari pengalaman.

Semoga bahagia sokmo-sokmo.
wassalam

S berkata...

salam,
AZ,
seronok nya depa CCM.
masa mcm nilah nak eratkan kasih keluarga.

terima kasih kerana promote Langkawi.

AZ singgah dah muzium padi?

mama ju, berkata...

Salam az

Bagusnya cuti2 masih bersiaran....tkasih.

Saya tak pernah lagi ke dayang bunting...tu yg ada org hulur2 kaki ikan dtg. tu kat pulau dayang ke?

Selamat berseronok, anak perempuan berapa org?

bye

Ayah Zain berkata...

salam Ayahanda,

maknanya AZ masih muda lah, sebab tak penat langsung masa daki n turun bukit kecuali masa berenag tu saja. Nak termuntah belahak dibuatnya

Ayah Zain berkata...

salam Kak S,

heheh, alhamdulillah nikmat Allah, memang seronok.

Tak sempat nak pergi muzium padi la kak s, masa mencemburuinya.

Ayah Zain berkata...

salam Mamaju,

mana ada cuti bersiaran mama ju. Ni laporan saja utk tatapan sahaja.

anak pompuan sorang jer, yang lain2 tu anak-anak buah. Sepupu le kat depa tuh.

manzlie berkata...

salam ayah zain...

cl amsa kerja di sana dulu ..tiap off day suka pergi pulau singa..tau tak apa cl buat...( duk baring atas pasir pantai 2 jam panas tenghari..) bestttt...sampai hitam kulit cl..heheheh..kenangan kembali semula bila melihat gamabr az nihh


wasalam

Ayah Zain berkata...

Salam CL,

yer ker, next n3 ayahzain kuarkan kita orang mandi manda kat Pulau Singa tuh.

sonata anak kancil berkata...

musim2 panas ni...sedapnya dapat berendam dalam tasik tu...!

Ayah Zain berkata...

Salam SAK,

memang seronok yang amat. Airnya jernih, sejok, nyaman. Memang nak ke sana lagi ni. Memang berbaloi.

afeezz berkata...

salam ayahanda zain : sy siap besarkan lagi gambar minah saleh yg pakai bikini tuh... hahahha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...