Khamis, 18 Februari 2010

CCM_3 : Air Kelapa Muda

180210 :  Memang suhu amat panas ketika ini. Suhu kadang kala melampaui 37C. Namun di Langkawi, suhu yang panas tidak menjadi masalah kepada kami. Kadangkala aircon kereta menjadikan kita berpeloh juga. Kami terus menikmati panoroma Langkawi yang begitu indah ciptaan Tuhan.





Tiba-tiba kami ternampak .........

apa kata kita pekena air kelapa muda?
Get
Set
Go

kenduri pulak,
panas2 ni memnag seronok minum air dan isi kelapa mud

Berseleranya
x nampak orang belakan tuh
ini pun sama.......

wah ini dia isinya
Sabut Kelapa - masam
tempurungnya kelat
isi dan airnya manis

itulah nikmatnya ciptaan Allah. Dalam sebiji kelapa ada macam-macam kegunaannya
Kelapa boleh digunakan dalam semua bagaiannya. Semuanya berguna kepada manusia.
Coba fikirkan........
bayar time.
Tak mahai

22 ulasan:

afeezz berkata...

salam ayahanda zain : makan ramai-ramai, bayar sorang-sorang...

Rozali berkata...

Assalamualaikum AZ

Beselera nampak

siapa bendahari nya

Wassalam

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

Air kelapa muda, jalan kat bahagian mana tu, kampong2 kat chenang tu ke

Hilang dahaga minum air kelapa musim panas ni kan, masa akak kat sana, masa jalan2 tu redup mendung nak hujan, sampai je jeti, hujan renyai, alhamdulillah..tak seperti 1st day pegi panas terik, tapi jalan jugak survey dulu..

Kenangan jalan2 musim cuti bersama keluarga

ummi humaira berkata...

salam AZ..

makan kelapa muda , terus teringat kampong halaman . InsyaAllah bulan Mac nanti nk balik kampong gak.

ummi humaira berkata...

AZ , nampak ada banyak pokok nipah , nira nipah tak der jual ke kat sana?

Che' Pit berkata...

err gambar yg x nampak org belakang tu.. mmg lah x nampak.. mcm mana nak nampak sbb mmg takde org kat belakang dia.. kat tepi dia adalah org..

Ayah Zain berkata...

Salam anakanda Afeez,

Memnagler begitu. Pembahagian tugas sudah diuruskan. Tak ada masalah. Alhamdulillah.

Ayah Zain berkata...

Salam Rozali,

Alhamdulillah. Bendahari? Kita pakat2 ikut suka siapa yang jadi bendahri heheheh. ikut turn

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Sidah.

alhamdulillah, kak sidah pun dah selamat sampai rumah ke tuh.

Betul jalan ke Pantai Chenang. Mesti Kak sidah lepas lelah kat tempat tu yer

Ayah Zain berkata...

Salam umi Humairah,'

Balik kg? Sure, kena balik kg selalu tuh. Tapi setakat nak makan kelapa muda, kat kl berlambak kan? hehehehh

Ayah Zain berkata...

Salam Che Pit,

yer betul. tepi tu kira belakang la tuh.

Ayah Zain berkata...

Salam Umi,

tak nampak pulak air nira. kalau ikut jalan seberang perak ke Lumut, memnag banyak kat tepi jalan.

mama ju, berkata...

Salam AZ

Wah sedapnya air kelapa...kat sini susah nak dpt air kelapa fresh dr buahnya...air kelapa hiris camur air byk2 adalah....minum terus dr buah kelapa tu macam gaya kat Pontian je..

bye

Ayah Zain berkata...

Salam Mama J,

ayak kelapa muda dengan ayak batu ermm, yum yum yummy.

manzlie berkata...

salam ayah zain..

Cl nih memag tak minum ayaq kelapa..rugi kan...tapi masa p rumah ayahanda dulu ayah bagi kenalah Cl minum..demi menghormati ayah..tapi rasa hmmm payau lah


waslam

rosli berkata...

Salam AZ,

Saya pun dah lama tak minum air kelapa muda ni, tgk terliuq pulak.....nak kena gi langkawi pulak ni....

Kak Sidah berkata...

Salam az,

Akak lalu je, tak singgah takde masa, ni dah ada kat rumah, cuti lagi, esok nak bawak family gi PD pulak tido sana 2 malam, pas tu balik keje, boring.......

Tapi nak buat cam ne dah tugas, buat juga kan kerana Allah cari rezeki untuk keluarga, sampai masa pencen kan az.

Kak Sidah berkata...

Salam az,

Air nira ada sepanjang jalan dari alor star ke sg. petani, abg zack selalu singgah beli, akak suka jalan2 keutara tu..

SiNoMoSa berkata...

salam ayahanda,

lama gak tak minum air kelapa..
wow yg ayahanda punya segar dari ladang tuh ekeke

Ayah Zain berkata...

Salam Manzlie,

banyaknya makanan yang CL tak makan. Jaga perut betul.

memanglah rasanya payau, untuk manis, depa letak gula. hehehhe

az lantak jer yang payau tu

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Sidah,

ooo gitu ker.

yer la kak sidah, dah tugas, kena buat juga bukan?

selamat beristirehat di PD pula

Ayah Zain berkata...

Salam sinomosa

yer ker. cuba ler, sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...