Selasa, 22 Jun 2010

Jom ikut az ke Mandela

220610 :
Mandela,
satu nama yang gah
siapa yang tak kenal dengan Nelson Mandela
kini negaranya menjadi tumpuan seantero dunia
berlangsungnya Piala Dunia

Di Pontian ada juga Mandela
walaupun tak sekaya Pak Itam
yang kini berada di Negara Nelson Mandela
aku dapat juga ke Mandela
heheh Mandela di Pontian
Satu Lokasi di mana menjadi tumpuan pelanggan
melayan selera
Itulah dia Restoran Mandela

Kali ini aku ke Mandela
bersama seorang kawan
yang dah lama berniat untuk pow aku
hehehehh

Siakap 3 rasa
ish jari, dia kata nak tiru syima
entah-entah Jari syima kot
siapa nak jawab tuh

                                      
Tomyam sayur
Lor lagi jari ini bikin v

Lala masak masam manis
Nampak banyak tu, tapi isinya ciput
Udang goreng kunyit
ketam batu masak blackpepper
sayur kailan ikan masin

Ish ish order untuk seorang punya makan
tetapi punya la banyak
ini bukan makan lagi
tetapi melantak
penuh satu meja
dah macam ular sawa
tak larat nak menghela perut
Semoga kawanku ini berpuas hati dengan layanan yang tak seberapa


p/s: Selamat kembali Pak Itam ke Tanah Melayu hehehhe

17 ulasan:

kak su berkata...

Salam AZ

Kenapa seafood??? Kan kena pantang???

Nanti laa.. akak buka kedai vege food aja...

Wslm

manzlie berkata...

salam from Makkah


wahhh
best tuh tengok...terliuq dah cl niii


waslam

Rozali berkata...

Assalamualaikum AZ

ini betul punya makan
ubat ada bawa ke
he he

Wassalam

Ayah Zain berkata...

salam kak su

hehehh, meraikan kawan la kak su. Kak su bila nak turun pontian

Ayah Zain berkata...

salam CL,

terlioq ka. Tak pa CL g SOlat Magrib dulu arr. hehehheh

Ayah Zain berkata...

salam Rozali


ubat? sure. Sebelum makan semuanya itu, makan ubat dulu

Azima berkata...

Salam AZ,

Amboi...menjamu sakan yer..terlioq dah ni!!!

AZ..Mandela punya restoran dah sampai kat mesia yer...hebat2!!!

Ayah Zain berkata...

salam azima,

alhamdulillah. Nanti azima datang le pulok.

hheheh, gitulah kira-kiranya

rezeki berkata...

salam az

lama kami tak pekena sea food yg betul2 psl kat sana mkn sea food platter je hehe

afeezz berkata...

salam AZ : wah... pi makan ngan syima ker?? ni deting nih...

Kak Sidah berkata...

salam az,

wah banyak nya order, nampak sedap az, nanti akak datang az bawak akak kat restoran ni yer..

Ayah Zain berkata...

salam CR,

yer ker tu. ala saja je pak itam tu

Ayah Zain berkata...

salam Afeez,

heheheh, ada la tuh

Ayah Zain berkata...

salam kak sidah,

no [probelm. marilah turun pontian

SiNoMoSa berkata...

salam AZ,

macam ku kenal je kwn AZ tuh..
aler si afeezz buat pura2 laa kunun..nyampahh!! kui3x

afeezz berkata...

salam syima : wah3.... si apiz ker?? tangan tu macam tangan syima jer.. hahaha. bukan syima ke yg suke wat camtu

NEKCIK berkata...

ASALAMUALAIKUM AZ..lambat sikit nak komen..rumah abang saya pun hanya beberapa meter ajer dari mandela..kalau balik kami talipon mengoder..satu kl bawak abang makan tomyam..dia akan kata tak sama macam mandela!!!..so kami kna carik makanan indon jamu dia..ha..ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...