Sabtu, 2 Januari 2010

alam maya ke realiti



020110: hari ini aku berkesempatan memenuhi undangan seorang peminat PDKM di Selayang, Selangor. Aku hanya menerima undangan melalui n3  Cik Lie sahaja. Namun kernana KS ini selalu menjengok ke blog ku, maka aku berusaha jua ke majlis tersebut. Aku tidak keseorangan kerna bersama ku, seorang lagi peminat PDKM turut ke majlis ini. Maka hari ini berlaku pertemuan buat kali prtama dengan UH dan juga KS. Bak kata bidalan drpd alam maa ke realiti. Pertama kali juga bertemu dengan suami UH wlaupun selama ini kami selalu bertelefon. Aku tidak dapat memaparkan wajah KS ini kerana KS tak mahu glemer katanya.

KS dan suami sibok melayan tetamu,

terkejut KS bila aku memperkenalkan diri dengan mrszain. Tak sangka na, datang juga me majlis KS yang tidak sepertinya ni.Waduh KS merendah diri.Majlisnya begitu berseri dengan kedatangan tetamu yang bertali arus. Aku berjalan kaki agak jauh kerana ketiadaan parking. hehhe


Macam cincin dengan permata,
seperti pinang dibelah dua
begitulah kacak dan jelitanya anak dan menantu KS ini.
Semoga kedua mempelai akan hidup aman bahagia hingga ke akhir hayat dengan diserikan dengan cahaya mata anugerah Illahi.


15 ulasan:

SiNoMoSa berkata...

Salam AZ,

Hmm alam maya ke realiti..paling happening mungkin di gath PDKM 10 Jan nie kan..yang hanya mesra di alam maya akan bersua muka hehe

Selamat Menerima Menantu bagi Kak Sidah dan suami. Smg bahtera anakandanya bahagia hingga ke akhir hayat.Amin

sonata anak kancil berkata...

Salam AZ, datang menjengok di tahun baru...selamat tahun baru...selamat bertugas kembali...tak ahdir pada 10hb nanti?

dah mula nak bertugas...akhir2 tahun lepas - sibuk dengan persiapan sesi tahun baru ni

Imran Paris berkata...

AZ...wah bukan main bergaya lg pengantin berbaju songket shocking pink lagi. KS dan suami pakai sedondon gak ke??? Awatlah tak curi2 snap je gambar KS tu...mesti vogue :D

Ayah Zain berkata...

Salam Sinomosa:

Betul tu,

memamng hapening nanti tuh. Masalahnya az tak pasti lagi nak sampai. Namun kalau di izinkan Allah, insya Allah tetapi setakat hari ini, masih 50-50. Sebab besoknya kije, kalau buat sabtu, sure sampai

Ayah Zain berkata...

Salam SAK,

alhamdulillah, terima kasih SAK datang menjengok AZ.

AZ tahun baru dah kije, dah masukpejabat pun.

Ayah Zain berkata...

Salam Imran,

az ada ambik gambar kak sidah. Memang voge. KS Amik gambar sama-sama dengan mrszain dan umi. Lepas ambik tu dia terkajuit, allah depan ni ada blog,, ermm janganlah masukkan gamar KS dalam blog na

Jadi az tak sampai hatile, kalau imran nak boleh az hantar untuk tatapan imran jer, tapi janganlah exposekannya. hehheh

Imran Paris berkata...

AZ...nak nak, nak sgt tgk KS yg vogue tu...htr kat emel saya nooo. KS, jgn mare :D

Ayah Zain berkata...

salam imran,

ok nanti saya hantar,lambat sikit

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

Akak ucapkan terima kasih pada az dan mrs zain dan ummi yang sudi datang ke majlis semalam, akak minta maaf kerana tak sempat nak layan, terharu akak az sempat bertandang walaupun jauh, best3....

Kak Sidah berkata...

Salam az,

Masa balik akak tak jumpa az la, tak puas hati, akak sibuk bergambar dengan mrs zain dan umi you all dah jalan , sampai hati betul tak jumpa akak balik.

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

sory ye az tak dapat nak anta sampai kat kete, jauh jalan ye. sian dia, jangan serik ye az, ni dah tau kalau datang kl datang mah akak ye.

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Sidah,

adoi, ada masalah teknikal semalam tu, ikut hubby umi ke kereta nya kejap ada hal, tiba-tiba mrszain n umi dah kuar, bual2 then we all balik . Tak apa, nanti senang2 kami datang lagi.

tp hati KS dh terubat dengan kedatngan cl ke rumah KS hai ni kan? Saya yang suruh CL pegi sana tuh, ngeh ngeh ngeh

Ayah Zain berkata...

Salam kak sidah,

bukan apa, kereta parking jauh, abih tu nak patah balik, ....... hehehhe

Kak Sidah berkata...

Salam AZ,

Terubat ke...terkejut adalah, akak sampai nak bercakap pun tak boleh, macam jumpa az semalam, ni lagi terok..wah nak kenakan akak ye..rupanya az yang suruh ke..

semoga talian silaturahim ini berkekalan

Ayah Zain berkata...

salam kak sidah,

hehhe ak ada lah sampai menyuruh.
Lie kata kalau umah az dekat, dia akan pergi macam umah kak sidah ni. Dia menghargai kita semua. jangan lah terkejut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...