Rabu, 2 September 2009

Kuala Lumpur,


2 Sept 2008: Akhirnya sampai juga ke Kuala Lumpur setelah memandu lebih daripada 4 jam daripada Pontian.Aku bertolaak tepat jam 12.00 tengah hari.  Sempat melelapkan mata di Hentian Sebelah Yong Peng utara kerana tersenggok-sengok memandu waktu tengah hari. Biasanya kalau aku memandu, semengantuk mana pun, sekiranya aku berhenti, mataku tidak mahu lelap tetapi kali ini aku berjaya melelapkan mata hampir 20 minit. Bila terjaga aku dapat memandu dengan segar tiada lagi mulut terbuka sekali sekala. (menguap la tu).Pukul 1.30 tengah hari aku meneruskan perjalananku dan berhenti untuk solat Zohor dan Asar di R&R Ayer Keroh.

 
Trafik agak sesak di hadapan HKL

Aku sampai di Kuala Lumpur hampir jam 4.00 petang dan terus ke Medan Idaman Gombak untuk mencari sesuatu untuk berbuka puasa. Sebenarnya ingin ke Batu 6 Gombak kerana di situ ada Bazaar Ramadhan namun aku singgah sahaja di Medan Idaman.

ermm beli kat sini aje la
 
Kueh kat sini pun ok

 
inilah Medan Idaman Gombak
Satu yang mengasyikan memnadu pada hari ini sambil mendengar Radio IKIM FM ialah sendunya mendengar lagi oleh Mesut Kurtis bertajuk Every night abd every day. Cubalah masuk url ini.
http://www.youtube.com/watch?v=xX4CgM2Lh3s&feature=related
Disesrtakan juga lirik lagu tersebut
Lyrics Mesut Kurtis : Never Forget


Every night and every day
Every night and every day
Never forget to say
La ilaha illa Allah
Nothing worthy of worship except Allah
When you’re walking down the street
Use your time and repeat
And say with every heartbeat
La ilaha illa Allah
Chorus
To be able to defeat
Shaytan and his deceit
Ask Allah for help and repeat
La ilaha illa Allah
Chorus
If we want to succeed
We must purify our creed
Obey Him in every deed
La ilaha illa Allah
Chorus
To become completely freed
From your envy and your greed
In your heart plant the seed of
La ilaha illa Allah
Chorus
Semoga Allah memberikan keampuan kepada kita, memberikan kita Surga dan dijauhkan daripada Neraka 

10 ulasan:

Imran Paris berkata...

AZ....seronok dpt no 1 di sini, esp bila tgk lauk pauk dan kueh mueh...dgr pulak lagu Everynite Everyday tu....thanks AZ...eh...tak mai Paris ke hari ni :)

Ayah Zain berkata...

Salam Imran

Tahniah. Baru dapat masuk rumah ni yang terkuci sejak sampai di KL tadi ni. Dapat dengar lagu tu ke? Best dengar masa drive tadi. Tapi bila dapat kat utube ni, x habis pulak. huhuhu. ada silap la tu

Sat lagi saya singgah yer

PINATBATE berkata...

Salam ziarah di malam Ramadhan
..saya tinggalkan jejak bertapak..:)

manzlie berkata...

salam ayah zain..

rajin nyer berjalan jalan di bulan ramdan nih...

waslam

cikgu mas berkata...

salam AZ

medan idaman tu tempat CM main pondok2 jer,,,makcik jual nasi tu pun kenal...AZ ada urusan yer disitu.??..CM dulu mengajar di SMT Setapak,7 thn dok situ.u .kalau CM ada kt sana lagi CM mesti sambut AZ,,hehehe...


aaah AZ rajin yer jalan bulan pose ni...

Ayah Zain berkata...

Salam Pnabate,

Terima kasih meninggalkan tapak di rumah saya, selalu-selalula datng melawat ye

Ayah Zain berkata...

Salam Lie,

Bukan berjalan-jalan li. Ni ayah zain bagi, ayah zain mai KLada dua tujuan. Pertama ada mesyuarat dan kedua menziarahi ibu mertua kat gombak. hehehe, Rasanya abang dah bagi tahu dulu kan. Lupa la tuh

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

yup lupa la mention yang CM pernah duduk kat medan idaman.

Sebenarnya mertua Az dok gombak la, kebetulan hari ni ada mesyurat kat sini. kira 2 dalam 1. Semalam best la buka pose ramai2 ngan ipar dan biras jugan ngan anak-anak mereka.

rezeki berkata...

Salam AZ,
Alhamdulillah , selamat semuanya dalam perjalanan. Mmg kalau memandu waktu tgh , mata kelat betul. menguap jgn ceritalah.

IP, tahniah , kalau kat kejohanan olahraga PKDM , susah nk dpt juara psl open kategori...

Che' Pit berkata...

salam AZ,

tulah, terkejut gak cheq tadi.. takkan lah ayah zain drive jauh2 semata2 nak g bazar kat gombak.. ropenyer ada 2 hal lain, hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...