Ahad, 13 September 2009

Rezeki datang bergolek

130909: Alhamdulillah, berkat doa-doa anak-anak, hari ini walaupun tiada jemputan berbuka puasa namun rezeki datang ke rumah. Inilah yang dikatakan rezeki datang bergolek. Siapa pengirimnya? Ayahzain tidak tahu, subhanaAllah.

Nasi Beryani? bERYANI GAM RUPANYA . Alhamdulillah


Ayam masak beryani

Dalca


Paceri Nanas
Semoga Allah memberkati sipemberi tersebut. Semoga rezekinya bertambah luas, umur yang panjang dan badan yang sihat. Amin, amin, amin ya Rabal alamin.

21 ulasan:

manzlie berkata...

salam yah zain..

saya nak dalca tuh sebab sya peminat dalca lah..

hmm best tuh..

waslam

Ayah Zain berkata...

Salam Manzlie,

yup, no problem, bisa di atur. Dalca ni memang sedap.

Noor berkata...

As Salam..

murah sungguh rezeki AZ.. cheq pun berbuka ngan Beriani gak.. tapi mamak nyer.. beriani restoran ismail di taman tun.. famous kat area damansara nih.. kalu AZ turun KL nanti.. cheq belanja AZ arr..

ummi humaira berkata...

paceri nanas orang selatan rupa dan rasa nya tak sama dengan pajeri nenas org utara kan

cikgu mas berkata...

salam

noor ,CM nk masuk saham jugak belanja AZ,teringin nk jumpa AZ ni,AZ kalau turun KL habaq noo,relaku drive dr putajaya turun puchong ikut highway LDP..pi tmn tun tu noor demi Az..

Az sudi ker noor??

Ayah Zain berkata...

Salam Noor,

Nak belanja AZ? Tak ada masalah, begheh.

Ayah Zain berkata...

Salam UH,

Beza ke? kalau dah UH kata beza, berbeza la sebab AZ tak berapa familiar ngan paceri utara, kalau ada gambar boleh le AZ tentukan beza atau idak

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

CM punya pasal, apa pulak AZ tak sudi, tapi yang belanja bukan u all tetapi az la. Tak rock la u all belanja AZ. Buek malu jer (kata ujang dalam lagu apo kono eh jang)

Che' Pit berkata...

salam AZ,

murah rezeki AZ dan si pemberi tu.. tapi ni duk pk dan imagine mcm ne lah agaknya AZ kata rezeki dtg bergolek.. hehe terbayang2 nasi beriani tu bergolek2 ke pintu rumah AZ, ngeh ngeh ngeh..

hmm AZ,
wow CM nak belanja? rela drive jauh2? hmm ni cheq nak habaq, AZ baca boleh, percaya jgn.. cheq dah kena byk kali dah..

rezeki berkata...

Salam AZ,

alhamdulillah, sekrg nak mkn nasi beriani tak mcm dulukan. Kalau dulu-dulu kena tunggu keje kawin. sekarang bila2 pun boleh.
p/s:dah lama tak makan beriani gam
mengidamlah pulak ngeh,ngeh,ngeh

Hanis berkata...

salam ayahzain,

sedapnyee beriani tuuu...tp aritu hanis p taman tun , kak noor tak bawa pon p restoran ismail tu...hanis p laaa santai aje....dok tepi pintu lg tuuu.....huhuhuhu

Ayah Zain berkata...

salam CP,

Hello CP sayang, itu kan peribahasa Melayu, jadi tak payah nak pk & imagine. negeh negh ngeh.

Pasal CM? itu info menarik. Tak sangka ye CM buat CP macam tu. Betul ke tu atau saja engkau nak kenakan dia. Kalau la betul maka layak lah dengan gelaran "**" tu dulu. hahahahha, maaf CM ayahzain gurau

Ayah Zain berkata...

Salam CR,
Marilah amik AZ kat Pontian, then kita p Batu pahat makan beryani gam selepas raya ni.

Ayah Zain berkata...

Salam hanis,

Kesihan Hanis, Noor tak ajak p Restoren Ismail. Hajat dia nak belaja ayahzain jer. (menyesal Noor pelawa AZ, kan Hanis dah bercakap tuhhh)

cikgu mas berkata...

salam AZ

aiik Chepit@ pyjarl tu `racun ` AZ pulak,kan kita dah tunai janji...AZ caya saya kan,kan?? ciklie pun percaya kt saya.AZ tanyalah ciklie tu..tanya dia caya tak kt CM??conpomm dia caya...

ummi humaira berkata...

ummi tak de pula gambarnya , tp bila ummi balik Johor (kmpung hubby ummi ) ummi makan paceri tu lain sikit le rasa nya ..

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

Ayah zain percaya seseorang tu selagi dia tak kenakan ayahzain. heheh, kalau dah terkena sampai mati AZ dah tak percaya lagi.

Dont worry I belief u. (tapi kan, gambar kete dulu, sampai sekarang x kuar2 lagi)

Ayah Zain berkata...

Salam Ummi,

yer ker. ayahzain belum pernah rasa paceri nanas utara lagi. Apa-apa kalau nanas, mesti sedap punya la

rezeki berkata...

Salam AZ,
kita tgk nti lps raya mcmmana kalau jadual saya kosong , insyallah.

rezeki berkata...

Salam AZ,

hai noor, saya pun nak berbunyilah ngeh,ngeh,ngeh

kalau AZ restoran ismail, saya restoran amat pun boleh, kalu tak , restoran abu ke, aminah ke

ngeh,ngeh,ngeh

Ayah Zain berkata...

Salam CR,

wokeh, worait, bisa di atur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...