Rabu, 28 Oktober 2009

Kecilnya dunia ini

271009 : Hari ini saya terkejut sakan sebab melihat gambar-gambar Majlis Graduasi yang dibuat di Putera Jaya. Seolah-olah pernah aku lihat tetapi di mana yer. Jubah graduasinya warna biru. Dekat mana pulak aku lihat jubah biru itu? Puas aku mengingatinya seperti pertama kali melihat wajah Afeez dulu yang begitu familiar rupanya. Tetapi di mana yer.  Masya Allah! rupanya   aku pernah melihatnya di blog Cikgu Pinat. Terus saya meneliti gambar-gambar Majlis Graduasi itu. Confirm, rupanya Cikgu Pinat  mengajar di sekolah anak saudara ayahzain. Lagi mengejutkan Cikgu Pinat mengajar   si budak Nurul di kelas 5 Delta. Ermmmm dunia-dunia kecil sekali dunia ini. Cikgu Pinat juga terkejut, tahap gaban lagi.  Hehehhe, Really? kata cikgu Pinat. Hello Cikgu Pinat,  adik ayah zain (ayah si nurul) tu memang kita ni adik beradik tapi punya ibu   lain-lain dan ayah pun  asing-asing.orang kata apa? saudara sepusat sepusing? n ngeh, h, ngehNamun wajah ibu Nurul tu sejibik macam wajah kakak sulung ayahzain. Alhamdullillah.


ceria betul si budak nurul ni, dah bosa kau yer


mesti ini si penyempurna Majlis Graduasi


Si nurul sedang menerima Sijil


oh Lihatlah dunia,   dapat juga aku memperolehi sijil Graduasi ini.
 Putera Jaya menjadi saksinya


Bersama kakak ku. Alahainya penuh ceria, cantik berseri-seri


Hati ibu dan ayah berbunga penuh kegumbiraan. Semoga anak saudaraku ini berjaya mencapai straight A1 dalam SPM 2009 dan seterusnya dapat melaanjutkan pelajaran di IPT terkemuka di Malaysia. Amin.

Cikgu Pinat, cikgu kena pastikan si nurul itu berjaya dalam SPM nanti.  Insya Allah

34 ulasan:

ummi humaira berkata...

salam AZ
kalau dunia nie kecik , apalagi bumi Malaysia lagi ler kecik , jgn2 suatu hari nanti berbesan2 pula rakan2 blogger kita ni .
ataupun bila semua bersua muka ada pula yg ada pertalian persaudaraan lak ..

Ayah Zain berkata...

Salam UH,

tu la pasal. Kuasa Allah siapa yang tahukan. Top-top ada yang berbesan antara rakan2 blogger.

Atikah berkata...

Salam AZ,

Berkat blog CL AZ... mula2 kak mas bertemu kembali sahabat lama... kak Patt... la nie AZ...

Ayah Zain berkata...

Salam Tikah,

Betul tu, CL dah macam penjejak kasih pulak yer

manzlie berkata...

salam ayah zain..

wat a small world....

waslam

Ayah Zain berkata...

Salam Lie,

itu bidalan orang tua-tua. Maksudnya g mana-mana jumpa orang yang kita kenali

PINATBATE berkata...

Heheheh...!
tak terungkap dengan kata-kata..(^O^)

Insyaallah,Ayah Zain..Nurul tu antara permata harapan di sekolah kami..

Tapi yang pasti...
jengjengjeng..
Nurul TAK TAU siapa Cikgu PINATBATE!
huhuhu..

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Pinat,

itu macam ka. hahhahah

Pinat ajar subjek apa yer.

PINATBATE berkata...

Ayah Zain..
Perasmi majlis kami hari tu YBhg Tan Sri Dato' Alimuddin Bin Hj Mohd Dom, Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia.

Tahun ni jer dah beberapa kali Tan Sri join program sekolah kami..Majlis penutup camping,Jamuan Raya 1 malaysia dll..

Tapi tak hairanlah..SUAMI pengetua kami tu...:)

pstt..
ngeri..!

err..ngajar subject apa?..tak mo kasi tau ..nanti NURUL siasat..hahah! alahh..kalau AZ baca cerita-cerita saya tu,Insyaallah AZ boleh agak..

afeezz berkata...

salam AZ : wah3.. namaku diseru di sini. pertama melihat wajah ku macam saper AZ? macam pelakon nur kasih ke atau macam dato' nazri?

Ayah Zain berkata...

Salam kak pinat,

yer ker. kejap lagi dapat tahu la tuh. ngeh ngeh ngeh.

Padanlah boleh buat majlis tu kat tempat yang istimwa dengan bayaran RM80.00 sahaja. Anak datin buat kat hotel perabih RM150 hehhe.

Tapi segelintir budak2 ni kemaruk betul nak naik pentas, belajau hancus. (budak area az ler), bebudak lain tak macam tuh

Ayah Zain berkata...

Salam afeez,

ingat afeez dah lupa umah az, makasih sudi mai noo.

mula nampak afeez memang az teringat seseorang, macam pernah jumpa jer. Baru ingat masa hang tengah chubby. tapi di mana yer. ngeh ngeh ngeh. (konpius)

cikgu mas berkata...

Salam AZ

cam tu arr dunia blogging,cam CM jumpa kawan CM Fatimah dr blog arr...


cikgu pinat sorang ni cukup misteri orangnyer...bawak gambar anak2 cikgu pinat,tanya kt sekolah tu,anak sapa ni,mesti mak dia muncul,tu idea dr saya..

amvoii,pn boss isteri ketua pengarah rupanya..

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

akhirnya my foveret lady muncul juga. Ingat dak mas ni tak mau datang, alhamdulillah.

satu idea yang cukup cantek tu dak mas. (syok juga guna nama 'dak mas' ni. orang melaka katakan).

tp hati az tetap mengatakn cik pinat ni ustazah la. ngeh ngeh ngeh. nak kata ajau bahasa jepun, mana ada logika nya. Hantam saja la labu

Asnija berkata...

Salam Az,
Mai sini nak habaq...si Pinat tu satu kampung ngan saya tau...dia yang mula tegur..ntah macamana dia dok tau sekolah rendah saya tu..kalau dia tanya org kampung sapa Ustaz Imam dok tepi padang sekolah, pasti dia tahu siapa saya...memang kecik dunia je...sebab dok pakai nama samaran tak nampak wajah...jangan terkejut kalau rupa-rupanya selalu berselisih bahu....

(ps: saya tak puas hati nih AZ...apsal si afro kena bayar mahal sangat...masa tu ingat normal je maklum le hotel sunway...tapi ari tu si Nisha buat jamuan kat Hilton PJ utk jamuan pengawas, pun saya kena RM 120...pun tak boleh ansuran...nanti meeting PIBG saya akan membahaskan isu ini...(cakap je, depan pengetua saya kecutt...)

Ayah Zain berkata...

Salam Datin,

umang aiiiiiiiiii!, datin memang kocik dunio ni. ko orang yag guno nama samaran ni baik mengaku jer, kalau idak datin akan buat pencerahan. eden tak nak jawab nih.

p/s sabau datin, jange tok puah hati tuh. cool down lady. Majlis si afro tu kat Hotel, majlis SMKBTHO2 tu kat dewan jor (tapi canggih tu, kerusi dia macam kat panggung wayang tuh).

macam mano pun kena siasat ngan si afro beto ko jamuan pengawas RM120, ikut logika ada - duit makan mungkin RM60 (hotel kan), hadiah2 untuk cenderahati semualer RM60 hinggit lagi). Tapi memang mahal lah,.........^&*$%. apa-apa pun kena tengok surat arahan dari sekolahkan, kadang2 kalau x ada surat daripada sekolah, budak2 ni upkan sikit. kat area AZ biasa, emak bapak bagi duit bayar yuran tapi bebudak tu g bayar yuran jajan kat koperasi atau yuran untuk outing. negh ngeh ngeh.

PINATBATE berkata...

Salam semua..
ada sesiapa nampak periuk besor tak..?kakpinat nak nyorok dalam periuk boleh muat tak..? ekeke..

amboiboiboi!..korang banyak betul bagi idea kat ayahzain erkk..berdebar-debar daku rasa macam nak kena siasat dek polis jer..

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Pinat,

AZ dah dapat jawapannya : sure betul ni.

Kak pinat seorang ustazah dalam subjek Biologi. ? Ada berani?

jawap kak pinat, jangan x jawab

cikgu mas berkata...

Salam Az

lagi satu cikgu pinat ni namanya depan AZ jugak Cikgu AZ???,hehehe..ada berani???

rezeki berkata...

salam az,

laaaaaaa kak pinat, az dah jadi inspector gadjet ngeh, ngeh, ngeh

ayat power : ada brani ngeh,ngeh,ngeh

cikgu mas berkata...

Salam

hah satu lagi untuk datin,betul benar kata AZtu,kami cikgu2 paham benau isi perut budak2 ni,kekadang budak ni dia `up` sikit yuran,ada tujuan tu??tapi harap2 afro anak yg jujur,tak mauuu lah panggil afro sian si zaid..hehehe

Ayah Zain berkata...

Salam CM :

aik CM bagi klu yer. heheh lagi senang la ayahzain kat nurul, siapa guru dia nama mula atapun ada gabungan huruf AZ,. ekekekeke.

Ayah Zain berkata...

Salam CR,

yup Insp gadget - itulah pasal. Kak pinat ni pakai nick then suruh kita cari nama sebenar. Lain hang, hang x suruh cari nama u yang sebaar, tok gitu tuan ismet

Ayah Zain berkata...

lupa pulak kay CM ni,

Yup, si zaid tu budak yang baik. Zaid x buat lagu tuh

PINATBATE berkata...

Kak pinat seorang ustazah dalam subjek Biologi. ? Ada berani?

OPss..tak berani!!
ustazah? merapu merepek macam kakpinat ni?? dah tu ada kaitan dengan subject biologi pulak..? ermm..musykil..musykil..!



Lagi satu cikgu pinat ni namanya
depan AZ jugak Cikgu AZ???,hehehe..ada berani..??

Oppss...AZura? AZizah? Aminah Zakaria? hohoho..good job cikgu mas...


Rileks arr..nanti kakpinat panggil sidang media buat pengumuman rasmi yerkk...ngehngehngeh..

Asnija berkata...

Az,
betul yuran tu AZ, surat nyer ada, resit nyer pun ada...Nisha pun sekolah yang sama, majlis pengawas dia pun ada surat nyer...kat PJ Hilton, sebab dia campur ngan pengangkutan bas...hadiah, sijil etc. Saya kalau anak-anak mintak bayaran tak de surat..ampun maaf tak daku beri duit tuh...lagipun kawan univ. saya cikgu kat sekolah tu, selalu saya check kat dia...sayapun takut budak-budak ni up kan fee...cikgu dia kata, nak biasakan bebudak ngan keformalan hotel...naikkan semangat...ye ke cam gitu? Mungkin zaman sekarang cam itu kot...dulu saya bukan nak i hotel...nak gi KFC pun takut (mati le kena makan ayam pakai pisau ngan garfu....habis keluar peluh jantan...)

ps: AZ, nanti saya chek kat kampung saya...kalu takpun ,nanti majalah sekolah keluar, kita bawak buku tu ke CSI, mestilah boleh trace punya tak de hal...pinat ni pompuan kan...ke lelaki?

Hanis berkata...

salam ayahzian...

jejak kasih dah kita semua....

Ayah Zain berkata...

Salam Kak Pinat,

Makin hot n3 AZ nih. Nak tahu ke apa ayah nurul panggil kat pinat? dia panggil cikgu pinatbutter. ngeh ngeh ngeh. Tak hal puya tu.

eleh tak apa pinat, nak buat live telecast pun ok.

Ayah Zain berkata...

Salam Datin,

Tak apa, az percaya le. Kan dah kata tadi zaid tu anak yang baik. Dia tak up kan fee ituh.

hehhehe bagus juga tuh. Nanti kita tahu juga siapa gerangan cikgu pinatbutter tuh

Ayah Zain berkata...

Salam hanis,

itulah, lor ni dah jadi serampang dua mata. Sambil berblog kita cari saudara mara, sahabat handai, rakan taulan. Kan bagus gitu,. kita kukuh dan luaskan tali silatulrahim antara kita.

Atikah berkata...

Salam AZ,

Nie dah jadi detactive conan lak ker nie? Siasat siapa Kak Pinat... menarik.. menarik... :)

Ayah Zain berkata...

Salam Atikah,

tak ada maknanya det conan. AZ dah tahu siapa pinatbutter tuh. saja x mahu habaq, biaq dia habaq sendiri.

tak gitu cikgu pinat?

PINATBATE berkata...

betul tu..
tunggu press berkumpuldulu,nanti saya buat sidang akhbar yer..ekekeek..

Ayah Zain berkata...

salam pinat,


heheheh, sendiri mau ingat yer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...