Jumaat, 23 Oktober 2009

TLDM Lumut

231009:  Teringat kembali ketika mengiringi pelajar-pelajar MRSM Batu Pahat ke Kursus Kepimpinan di Pusat Latihan TLDM Lumut Perak pada 27 Julai - 1 Ogos 2007. Satu pengalaman yang sukar dilupakan oleh pelajar-pelajar tingkatan 4 kerana berpeluang melalui kehidupan ala tentera.



Majlis Perasmian. 
Pertama kali AZ duduk sebaris dengan Pegawai Atasan TLDM di atas pentas.

Aktiviti bermula - merempuh halangan

dia orang khianat tahu, letupkan bom asap, tepulanjat budak-budak tuh

ambik kau - merangkak bawah kawat duri

ni apa pulak ni, meniti tali - bawahnya sungai lumpur

kau, kan dah jatuh

serikandi -  omak tolong, den tak larat ni

la jatuh juga.

giliran putera pula, ok ke

lor, lagi ramai yang jatuh

Taklimat daripada jurulatih TLDM
Kesihan, menyesal pakai baju putih. Daripada putih dan bertukar warna oren



8 ulasan:

ummi humaira berkata...

salam AZ
agak2 kalau ummi dgn CM jatuh dr tali apa jadi ha.. bedebuuuum macam ....... jatuh ...
he he he jgn CM , kita kan tengah berangan nk diet.

Ayah Zain berkata...

Salam UH,

Kalau u all jatuh daripada tali, gedebum, tak apa, jatuh dalam air. Yang melihat ketawa sakan yang meniti terketaq-ketaq.

afeezz berkata...

salam AZ..

best gak klu dpt pi aktiviti macam ni. takde le membosankan ...

Ayah Zain berkata...

Sala Afeez,

memnag best. AZ teruja juga nak join ngan budak2 tu, tp ............ alasan hehehhe, akhirnya tengok aje la

Imran Paris berkata...

AZ....teringat pulak saya zaman2 muda2 dulu...skrg muda gak tp tak semuda dulu...hehehehe

Atikah berkata...

Salam Az...

Aktiviti yang menguji kekuatan mental dan fizikal... kalau saya, lepas tu mesti sakit2 badan... he.. he..

Ayah Zain berkata...

Salam IP,

hehheh, memang kita ni sentoasa muda.

Ayah Zain berkata...

Salam ATikah,

Udah nak buat macam mana kan. tanggung jer ler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...