Isnin, 19 Oktober 2009

Relaks jap (1)

191009 : Straw pada kebiasaan di gunakan oleh orang untuk menyedut minuman. Namun idea yang kreatif straw boleh digunakan juga sebagai kraftangan.

Straw untuk menyedut minuman dalam botol


Sampai  gitu sekali nak pikir apa yang boleh dijadikan drpd straw


Seriusnya berbincang


Tekun sekali membuat sesuatu drpd straw


ooo, nak buat rantai leher


dah siap pun, cantik tak anting-anting ni - drpd sraw



yang ni, cincin pulok


wow! gelang, rantai leher, beg tangan


ermm, siap jadi model lagi tuh.


eh eh! macam kenal jer pulok. Inilah dia juri jemputan

ermm, dapat hadiah ke tuh - tahniah la, anda juara rekacipta


eh eh !!  mahal tuh

Begitulah satu aktiviti semasa menghadiri kursus di Maktab Kerjasama Malaysia Petaling Jaya minggu lepas. Apakah yang boleh dilakukan ke atas straw. Pelbagai idea dikeluarkan, macam-macam ada. Apa-apa pun hidup kena ceria.

18 ulasan:

Atikah berkata...

Salam Az...

Memang kretif ler... siapa punya idea nie?

manzlie berkata...

salam ayah zain..

alhamdulilah..kreativit telah terserlah...taniah az..
cam kenal jer juri jemputan tuh?

waslam

Ayah Zain berkata...

Salam Atikah,

hehheh, memang kreatif sebab bengkel ini bengkel pemikiran kratif. Idea tuh mereka sendri yang fikir la. ngeh ngeh ngeh. ada banyak lagi tapi tak tersempat nak shoot.

Ayah Zain berkata...

Salam Manzlie,

awat nak tahniah kat AZ, grup tu bukan grup AZ, grup AZ lagi kreatif dari tuh, hehhehe

Juri jemputan tu, senyum memanjang jer tengok AZ, ngeh ngeh ngeh

Ummi Wafa (UW) berkata...

Salam Ayah Zain

Teringat masa zaman kocik2 dulu, selalu duk pulun straw tuu buat bunga laa, bintang2 laa... ingatkan mainan dak kocik yooo, hihihi.

cuba plak buat yang nie, amik sehelai kertas A4 kosong, jadikan kertas tuu seperti tali yang tidak putus yang boleh memuatkan 1-2 org dalam gelungan kertas itu. hanya kertas kosong semata-mata. try laa mesti seronok :D

Wassalam

Ayah Zain berkata...

Salam UW,

hehehhe, kami diberi kertas A4 tuh masa kursus. Salah sorang grup AZ dapat idea tuh tapi tak tahu macam mana nak diaplikasikan. Akhirnya semua grup tak berjaya, ada yang pijak sebelah kaki, ada yang kata mana boleh masuk dalam kertas tuh, akhirnya penceramah tunjukkan juga caranya. kursus ni memang gempak abis, sakan tahap gaban. Macam-macam idea giler-giler muncul.

rezeki berkata...

salam az,

mmglah, mcm kenal je juri jemputan tu, tapi di mana yaaa ngeh,ngeh,ngeh

Ayah Zain berkata...

Salam CR,

Yer betul, benar sekali kata-kata mu itu

ummi humaira berkata...

salam AZ
bagi insan yg Allah kurniakan darah seni , apa saje barangan lupus yg ada dpn mata boleh di gubah mjadi barangan yg cantik .
sekali pandang juri tu memang rasa mcm pernah jumpa tp dimana yer..he he he

comel berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Ayah Zain berkata...

Salam UH

Orang yang kreatif boleh buat apa sahaja yang disukainya.

Kat mana yer kita jumpa jui tuh

Noor berkata...

As Salam AZ..

aik!! cheq pun pernah jumpa ngan juri tu.. pergh.. ramai yang mengenali nya.. glamour-glamour.. terkenal seantero malaya.. heh heh

Kassim Selamat berkata...

Salam AZ,

Bertemu kita di sini. Rasanya AZ ni teman2 yg sy kenali di shout box sy ketika mula2 berblog dulu...betul ke? atau sy tersilap...hehehe

Tengok straw ni..teringat zaman budak2 dulu. Org dulu2 kreatif, mcm2 boleh dibuat dgn straw nii.

cikgu mas berkata...

salam

kirim salam kat juri jemputan,rasanya mamat kt sebelah rumah tu,nape sesat kt situ...

Ayah Zain berkata...

Salam Noor,

Yer ker, Noor jumpa kat mana juri tu, mai habaq lah.

Ayah Zain berkata...

Salam KS,

AZ rasanya betul kot. Ingat2 lupa lah. Kesibokan masa menyebabkan saya terputus hubungan dengan KS,Nasib baik lah KS masuk PDKM baru saya teringat semula dengan KS. Terima kasih bebanyak dengan Manzlie ni.

Harap KS sentiasa tabah. Ada hati nak melawat KS tapi tak tahu bila.


p/s mengapa n3 hari ini tiada ruangan ulasan?

Ayah Zain berkata...

Salam CM

CM pun kenal ker. wah glemer le juri ni.

Apa? Mamat ni tinggal sebelah rumah CM? Kecil dunia ni yer

Che' Pit berkata...

waaaa cheq pun kelan sgt2 juri jemputan tu.. kem salam kat dia yerk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...